MedWatch

Amerikanske forbrugere mister tiltro til medicinalindustrien

Medicinalindustriens omdømme blandt forbrugere i USA er styrtdykket det seneste år, viser en årligt tilbagevendende undersøgelse. Forbrugerne har mistet tiltro til alle dele af sundhedsindustrien i forhold til året før, men mistilliden er særligt stor til lægemiddelvirksomhederne.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Nam Y. Huh

Lægemiddelindustrien har ikke det bedste omdømme i USA i disse år, hvor en række sager om for eksempel store eller vedvarende prisstigninger er kommet befolkningen for øre og har øget bevidstheden om, at man betaler langt mere for medicin end andre lande i verden.

Og en årligt tilbagevendende undersøgelse blandt amerikanske forbrugere kaldet Edelman Trust Barometer viser da også, at tilliden til medicinalindustrien er styrtdykket det seneste år.

Det skriver Fiercepharma.

Medicinalindustriens score på tillidsbarometret er ifølge mediet dalet fra 51 pct. i 2017 til blot 38 pct. i dette års undersøgelse. Det er det største fald for farmaindustrien i de fem år, Edelman har lavet undersøgelsen, og det kommer et år efter, at man var gået frem på tillidsbarometret med fire point.

En score i 50erne betyder, at forbrugerne har en neutral holdning til en given sektor, mens en score på 38 viser udpræget mistillid, skriver Fiercepharma.

"Vi tror, at det der skete for farma i år i USA er, at usikkerheden over ACA (Affordable Care Act, også kaldet Obamacare, red.), opioidepidemien, prissætning og al den pegen fingre ad hinanden, som foregår i sundhedsindustrien i forhold til prissætning og adgang, formentlig har haft en indvirkning på resultaterne," siger Susan Isenberg, global health chair i Edelman, ifølge mediet.

Edelman kigger på fem underkategorier i sundhedsindustrien, nemlig farma, biotek, betalere, hospitaler & udbydere og forbrugersundhed. Og mens medicinalindustrien oplevede det største fald, så var der tilbagegang i samtlige af underkategorierne. Samlet faldt sundhedsindustrien med 9 point til 53 pct.

Forbrugernes tillid til biotekindustrien faldt med 9 point, hvilket var det næststørste fald, mens hospitaler og udbydere er den sektor, som amerikanerne har størst tillid til i sundhedsindustrien, med en score på 70 pct.

Store forskelle i landes åbenhed om samarbejde mellem industri og læger 

Vestager vil konkurrencevurdere medicinalselskabernes pipeline 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier