MedWatch

Analytikere tror ikke, at Novo Nordisk dropper langsigtede mål

Analytikere fra Sydbank og UBS tvivler på, at Novo Nordisk vil sløjfe sine langsigtede finansielle mål, som kilder ellers har fortalt til MedWatch og Børsen.

Foto: /Ritzau Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Kilder tæt på Novo Nordisk fortæller til MedWatch og Børsen, at medicinalselskabet er på vej med en ny stor spareplan, der kan fjerne 3000 stillinger på tværs af selskabet. Samtidig skulle man overveje at droppe sine langsigtede finansielle forventninger om blandt andet en årlig vækst i driftsindtjeningen på 5 pct.

To analytikere hilser en sparepan fra selskabet velkommen, men til gengæld køber de ikke meldingen om, at selskabet vil sløjfe sit langsigtede mål.

"Hvis Novo laver et effektiviseringsprogram for at modvirke modvind på toplinjen, så vil det at fjerne de langsigtede mål være i direkte konflikt med det. Vi ser ikke en udfordring for det langsigtede mål om gennemsnitlig 5 pct. ebit-vækst årligt før end den potentielle lancering af oral semaglutid i 2021/22," skriver Michael Leuchten, medicinalanalytiker i UBS, ifølge Børsen i et notat.

Den samme melding giver Sydbanks Søren Løntoft Hansen til Bloomberg.

"Jeg mener, det er ret usandsynligt, at Novo vil gøre det. Hele pointen er, at Novo faktisk vil have mulighed for at leve op til sine langsigtede finansielle mål på grund af besparelserne," siger Søren Løntoft Hansen.

Novo Nordisk arbejder på ny stor spareplan: Tusindvis af job er i fare

Novo-analytikere spår forskellige kursudfald på rygter om spareplan

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier