MedWatch

Ny Neurosearch-bejler vil have fingrene i børsnoteringen

Logistikselskabet Nordic Transport Group (NTG) er lun på Neurosearchs børsnotering, og har derfor budt på det tidligere selskab, siger NTG's bestyrelsesformand og medejer, Morten Mathiesen.

Nordic Transport Group har med dagens udmelding trumfet ejendomsselskabet Gefion Group i jagten på at opkøbe Neurosearch. | Foto: Jyllands-Posten

Når transport- og logistikkoncernen Nordic Transport Group (NTG) har budt ca. 110 mio. kr. på det tidligere biotekselkab Neurosearch, så skyldes det først og fremmest, at selskabet vil på børsen.

Det fortæller bestyrelsesformand og medejer, Morten Mathiesen, som også siger, at børsnoteringen skal give NTG mulighed for at finansiere opkøb fremover.

"Vi vil gerne på børsen, fordi det giver en kanal de næste opkøb, som vi skal i gang med hen over årene," siger Morten Mathiesen, og fortsætter:

"Vi er i øjeblikket ved at integrere vores seneste store opkøb, Gondrand (schweizisk transportselskab, red.), så lige på helt kort sigt vil man ikke se os købe op, men vi har hele tiden antennerne ude, og inden for 24 måneder skulle vi gerne have lavet et opkøb af fornuftig størrelse."

For de ca. 110 mio. kr. får NTG børsnoteringen samt 74 mio. kr. som Neurosearch har i banken og et uudnyttet skatteaktiv på 1,7 mia. kr.

Nemmeste vej

Den lidt utraditionelle vej til en børsnotering forklares med, at det vil kræve færrest ressourcer i organisationen.

"Vi har kigget på det i 2,5 år, og ved at lave den her model kan vi holde det rimelig bestyrelsesfokuseret, mens en normal børsnotering ville kræve endnu større ressourcer i vores organisation - og vi vil hellere have, at de har fokus på at integrere Gondrand," siger Morten Mathiesen.

NTG's bud på Neurosearch lyder på 4,45 kr. per aktie, hvilket har overtrumfet et bud på 4 kr. per aktie fra ejendomskoncernen Gefion Group, der blev offentliggjort i slutningen af april.

Planen er at sammensmelte NTG med Neurosearch, hvis aktionærerne siger god for det, men uanset udfaldet er en børsnotering virksomhedens næste skridt.

"Nu skal vi forsøge at lande på benene med den her model, men hvis det ikke lykkes, så finder vi en anden vej på børsen," siger Morten Mathiesen.

Venter omsætning på 5 mia

NTG har blot syv år på bagen og er en sammenslutning af omkring 50 transportselskaber.

Virksomheden arbejder inden for vejtransport samt luft- og søfragt, og sidste år nåede omsætningen 2,95 mia. kr., hvilket gav et overskud på driften på 155 mio. kr.

Opkøbet af Gondrand ventes sammen med organisk vækst at løfte omsætningen til omkring 5 mia. kr., når man kigger 12 måneder frem fra nu.

NTG kan sammenlignes med DSV, der har været en succeshistorie på børsen gennem mange år, men Morten Mathiesen mener, at der er plads til begge aktier på fondsbørsen.

"Jeg tror ikke, at det behøver at være enten eller. Vi er bare transportaktier, og det har der været god tradition for i Danmark. Vi er meget sammenlignelige med DSV, så hvis vi kan få lov at efterligne den udvikling, de har haft, så vil jeg være meget tilfreds," siger Morten Mathiesen.

Transportselskab vil købe Neurosearch og starter en budkrig

Gefion byder formelt på Neurosearch: "Jeg ved ikke, om det kan lade sig gøre" 

Mere fra MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier