MedWatch

EU vil ændre regler til fordel for kopimedicin

I EU ser det fremover ud til at blive lettere at producere generisk medicin til eksport til andre lande, hvor de originale produkter ikke er omfattet af lige så strenge patentregler.

Foto: Jyllands-Posten

Mandag har EU Kommissionen foreslået et lave ændringer til lovgivningen, som vil gøre det muligt for medicinalselskaberne at producere lægemidler til eksport uden for EU-landene.

Det skriver Reuters.

Det kommer sig af, at EMA har introduceret ideen om supplerende beskyttelsescertifikater (SPC’er). De skal beskytte visse medicinalprodukter i længere tid for at gøre op for, hvor lang tid de tager at udvikle. Men nu mener EU også, at det samtidig skal være muligt for andre selskaber at producere kopier af dem inden for EU med henblik på at eksportere dem til lande, hvor disse ekstra beskyttelser ikke er gældende.

”Vores initiativ vil hjælpe os til at åbne for et marked på 95 mia. euro på verdensplan,” siger EU’s industrikommissær Elzbieta Bienkowska, og tilføjer:

”Den samme form for værktøj har fungeret godt i Canada og har hjulpet medicinalindustrien til at vokse og hyre flere folk. Det var vores reference.”

Forslaget mangler fortsat at blive godkendt af parlamentet og medlemslandene, men ifølge Kommissionens beregninger kan det generere omkring 1 mia. euro ekstra i salg per år.

FDA vil godkende flere biosimilære produkter for at presse priserne

FDA siger god for otte EU-landes inspektioner af lægemiddelproducenter 

Mere fra MedWatch

EU-lande blåstempler nye beføjelser til agentur

Det europæiske center for sygdomsforebyggelse og -kontrol, ECDC, får nu nye muskler til kontrol og netværksopbygning i kampen mod fremtidens epidemier. ”Dagens aftale er lig med state-of-the-art overvågning,” siger EU-topfolk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier