MedWatch

FDA vil godkende flere biosimilære produkter for at presse priserne

Som en del af FDA-chef Scott Gottliebs plan om at få medicinpriserne til at falde i 2018, vil FDA gøre det lettere og hurtigere at få godkendt biosimilære produkter. Det er et område, hvor styrelsen tidligere har været tilbageholden.

Scott Gottlieb, chef for den amerikanske sundhedsstyrelse, FDA | Foto: /ritzau/AP/J. Scott Applewhite

Medicinpriserne i USA skal ned. Det har chefen for den amerikanske sundhedsstyrelse, Scott Gottlieb, indledt det nye år med at erklære.

Og for at det kan lade sig gøre, vil FDA-chefen ikke bare godkende mere kopimedicin, men også flere biosimilære produkter - et område, hvor FDA ellers hidtil har forholdt sig tøvende.

Det skriver FDA på sin hjemmeside.

Bedre incitamenter

FDA har derfor sat gang i en "Biosimilar Innovation Plan," som i år skal gøre "processen om at udvikle og godkende biosimilære lægemidler mere effektiv."

Samtidig skriver FDA, at styrelsen vil give bedre incitamenter til virksomheder, der overvejer at udvikle biosimilære produkter.

FDA er sparsomme med detaljerne om, hvad planen indebærer, men antyder, at det vil stå klart senere på året som planen skrider frem.

"Det er afgørende, at vi balancerer adgangen til billigere, generisk medicin og biosimilære produkter med fordelene ved at udvikle nye produkter," skriver styrelsen.

Har tøvet med godkendelser

Tidligere har FDA været tilbageholden, når det kommer til at godkende biosimilære produkter. Kun ni biosimilære produkter har fundet vej gennem nåleøjet, hvoraf fem blev godkendt sidste år.

FDA godkendte sit første biosimilære produkt i 2015.

Til sammenligning har Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) godkendt 37 biosimilære produkter, hvor det første blev godkendt i 2006.

FDA-boss: "Mange siger, at FDA ikke skal blande sig i medicinpriser, men jeg er uenig"

FDA afviser Novo Nordisks forsøg på at bremse kopiprodukter

FDA når højeste antal godkendelser i et årti 

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier