MedWatch

Handelsbanken: Genmab-aktien kommer under pres

Handelsbankens analytikere forventer ligesom sine kollegaer i blandt andet Sydbank, at Genmab-aktien vil blive trykket fra morgenstunden mandag, efter Darzalex fejlede i et lungekræft-studie i weekenden.

Foto: Tuala Hjarnø/Genmab

Genmab går en svær mandag i møde på det danske aktiemarked, vurderer Handelsbanken, på baggrund af weekendens nyhed om, at et studie med Darzalex i lungekræft er blevet afbrudt. Det sker, efter at midlet ikke viste effekt i kombination med lungekræftmidlet Tecentriq. Tværtimod kunne dataovervågningskomitéen notere en stigning i antallet af begivenheder med dødeligt udfald i den gruppe, der fik kombinationen med Darzalex, sammenlignet med den gruppe, der kun fik Tecentriq.

"Vi venter, at aktien vil komme under pres i dagens handel, idet Genmab-aktien tidligere har fået del medvind fra forventningerne om, at Darzalex måske kunne anvendes i solide tumorer," skriver Handelsbanken og uddyber:

"Således var dataene ved studiet blandt årets største potentielle kurstriggere for Genmab, da positive data ville kunne have løftet potentialet i Darzalex betydeligt, idet det ville kunne have åbnet døre for markeder uden for knoglemarvskræft i solide tumorer."

Handelsbanken havde dog ikke indregnet nogen værdi fra det afbrudte studie i lungekræft og fastholder derfor sine estimater og et kursmål på 1200 kr. Anbefalingen er uændret "reducer".

Handelsbanken har heller ikke kendskab til, at de øvrige analytikere i markedet har indregnet værdi fra studiet, men mener alligevel, at det fejlslagne studie kan påvirke stemningen om Genmab.

"Med weekendens meddelelse så venter vi, at der er en risiko for, at Genmab-aktien vil tabe noget momentum, mens kursudviklingen i 2018 nu i højere grad vil være afhængig af udviklingen i Darzalex-tallene (for salget, red.)," skriver banken.

"På trods af dette så kan et kraftigt fald i Genmab-aktien i dag resultere i et godt tidspunkt for at købe op i aktien," lyder konklusionen videre.

Genmab lukkede 1192,50 kr. fredag.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier