MedWatch

Genmab-aktien falder som en sten efter fejlet lungekræft-studie

Genmab-aktien faldt som forventet tungt fra morgenstunden mandag og åbnede 22,7 pct. lavere end lukkekursen fredag. Aktien har siden hentet en smule af det tabte. (opdateret 12.00)

Foto: /ritzau/AP/RICHARD DREW/Arkiv

Et fejlet studie med guldmidlet Darzalex inden for behandling af lungekræft koster milliarder på markedsværdien for det danske biotekselskab Genmab mandag morgen.

Flere analytikere, herunder Sydbank, havde allerede varslet, at aktien ville blive trykket - og det har i den grad holdt stik.

Handel med aktien blev forlænget i åbningsauktionen, og ved åbningen faldt aktien med 22,7 pct. til kurs 922. Det er første gang siden september 2016, at Genmab-aktien ryger under kurs 1000.

Genmab-aktien har siden åbningen indhentet noget af det tabte, men handles mandag middag fortsat mere end 220 kurspoint lavere end fredag, hvilket svarer til et kursfald på knap 19 pct.

Det store kursfald har dog også fået visse analysehuse til at se med fornyede øjne på kurspotentialet i biotekvirksomhede. Det gælder blandt andre den svenske bank SEB, der trods et sænket kursmål på 1180 kr., fra dags dato anbefaler sine kunder at købe den danske aktie.

Genmab-partner stopper lungekræft-studie med Darzalex: Analytiker forventer kursfald 

Sydbank: Det ser sort ud for Darzalex i solide tumorer

Genmab-middel fejler i kræftstudie 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier