MedWatch

Medie: Sanofi kan være på vej med hæmofili-middel, der skal tages to gange om måneden

Nye kliniske data fra Sanofi viser, at man muligvis står med et lægemiddel mod blødersygdommen hæmofili A, som patienter blot skal tage to gange om måneden. Nuværende langtidsvirkende midler skal tages 2-3 gange om ugen.

Foto: PR

Den franske medicinalkoncern Sanofi kan muligvis være på vej med et lægemiddel mod hæmofili A, som patienter kan nøjes med at skulle tage to gange om måneden.

Det indikerer nye data fremlagt af selskabet på en igangværende hæmofili-konference i Glasgow i Skotland ifølge Fiercebiotech.

Sanofi har mandag fremlagt de nye data fra et fase 1/2-studie med kandidaten BIVV001 (rFVIIIFc-VWF-XTEN), der er udviklet af selskabet Bioverativ, som medicinalkoncernen opkøbte tidligere i år for 11,6 mia. dollars.

De data viser, at lægemiddelkandidaten næsten har tredoblet halveringstiden af faktor VIII - det blodstørkningsprotein, som mennesker med hæmofili A ikke producerer naturligt - sammenlignet med nuværende rekombinante faktor VIII-produkter. Sanofis kandidat havde en halveringstid på 37 timer mod 13 timer for eksisterende produkter.

Bioverativ har tidligere sagt til FierceBiotech, at man håbede at fordoble halveringstiden i forhold til nuværende langtidsvirkende midler som selskabets eget middel Eloctate og Shires Adynovate, der gives 2-3 gange om ugen. Ifølge selskabet ville sådan en halveringstid muliggøre ugentlig administration af midlet.

Men med en tre gange så lang halveringstid er der altså potentiale for at udvikle en endnu længerevirkende behandling.

Et tætpakket område

Novo Nordisk udvikler som bekendt også midler mod hæmofili, og man råder allerede over faktor VIII-midlet NovoEight, ligesom man tidligere i år ansøgte om godkendelse af det langtidsvirkende faktor VIII-middel N8-GP i både USA og Europa. Det middel er givet hver fjerde dag i det kliniske studie, som ligger til grund for ansøgningerne.

Samtidig har tyske Bayer sidste efterår ansøgt om godkendelse af kandidaten BAY94-9027. Selskabet har vist gode kliniske resultater for det middel givet hver uge, hver femte dag eller to gange om ugen. I første omgang går man efter at få godkendt en ugentlig behandling, men selskabet har også sagt til Fiercebiotech, at man håber med tiden at kunne levere en månedlig behandling.

Mens flere selskaber altså kæmper om at udvikle nye, længerevirkende midler med såkaldt faktorerstatning mod hæmofili A, så bliver alle disse traditionelle behandlinger allerede presset gevaldigt af Roches hæmofili-middel Hemlibra.

Det er den første antistofbaserede behandling mod blødersygdommen, som kan nedbringe eller helt fjerne behovet for faktorerstatning. Roche har også netop fremlagt data fra to studier med Hemlibra på hæmofili-konferencen i Glasgow.

I et af de studier oplevede patienter, som fik medicinen ugenligt eller hver anden uge. en reduktion i blødninger på 96 pct. og 97 pct. sammenlignet med patienter, som fik traditionel faktor VIII-terapi.

 

Bayer søger om godkendelse af nyt blødermiddel 

Sanofi-selskab får grønt lys til mellemfasestudier på nyt Novo-område 

Sanofi køber hæmofili-selskab for 70 mia kr 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier