MedWatch

Sanofi køber hæmofili-selskab for 70 mia kr

Novo-konkurrenten Sanofi har mandag offentliggjort købet af et amerikansk hæmofiliselskab i kikkerten. (opdateret 7.44)

Foto: Jacques Brinon/AP/Ritzau

Det amerikanske selskab Bioverativ er blevet solgt til Sanofi.

Det bekræfter det franske selskab mandag.

Ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal har Sanofi betalt 11,6 mia. amerikanske dollars, svarende til ca. 70 mia. kr., for selskabet, der er et spinoutselskab fra Biogen med fokus på hæmofiliområdet.

De vigtigste produkter hos Bioverativ er Eloctate og Alprolix mod hæmofili A og B, hvortil selskabet ejer rettighederne i USA, Japan, Canada og Australien, mens SOBI har rettighederne i Europa, Rusland samt mange lande i Mellemøsten og Nordafrika. Ifølge Wall Street Journal skal købet af Bioverativ styrke Sanofis division for sjældne sygdomme og ruste virksomheden til tiden, efter multiblockbustermidlet Lantus er gået af patent.

(opdateret: Sanofi har mandag bekræftet købet)

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier