MedWatch

Sydbank-analytiker: Nyt forsøg signalerer dedikation til specielt Alzheimers

Det vidner om en stærk dedikation til kerneområderne, at det danske medicinalselskab Lundbeck i dag har meddelt, at det har indledt klinisk udvikling af en potentiel ny behandling af skizofreni og Alzheimers Sygdom, vurderer aktieanalytiker i Sydbank.

Foto: /ritzau/Rune Pedersen

Lundbeck påbegynder et fase 1-studie af et middel, Lu AF76432, der har til hensigt at lette symptomer hos Alzheimers og skizofrenipatienter. Og det signalerer, at Lundbeck er dedikeret til de fire sygdomsområder, som koncernen tidligere har annonceret som sine kerneområder: Alzheimer, skizofreni, depression og Parkinsons.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, der er aktieanalytiker i Sydbank.

"Lundbeck indikerer, at de er dedikeret til kerneområderne, hvor to af dem indgår i dette stof. De signalerer også, at man er rigtig dedikeret til Alzheimers, selv om at mange midler i farmasektoren, der er blevet prøvet i forbindelse med forskellige elementer af Alzheimers, har fejlet," siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Han tilføjer, at der er en lang tidshorisont før, at midlet finder vej til markedet.

På trods af det, er studiet godt nyt for Lundbecks pipeline.

"Vi snakker tit om Lundbecks lidt slunkne pipeline, så det er da positivt, at der kommer nye midler i den pipeline, omend det kommer til at tage nogle år at få det på markedet," siger aktieanalytikeren.

Selv om signalet og nyheden er positiv, så vurderer Søren Løntoft Hansen ikke, at aktien skal rykke sig særligt på nyheden, da aktien i øjeblikket er drevet mere af det positive regnskab for første kvartal.

Lu AF76432 virker ved at forbedre forringet kommunikation mellem celler i særlige dele af hjernen, der kan medføre symptomer som blandt andet nedsat koncentrationsevne og hukommelsestab.

Lundbeck starter nye forsøg med behandling af skizofreni og Alzheimers 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier