MedWatch

Lundbeck starter nye forsøg med behandling af skizofreni og Alzheimers

Det danske medicinalselskab Lundbeck indleder klinisk udvikling af en potentiel ny behandling af skizofreni og Alzheimers sygdom.

Foto: Lundbeck, PR

Medicinalkoncernen Lundbeck har netop indledt et fase 1 studie i raske frivillige og føjer dermed endnu et middel til selskabets pipeline af potentielle nye lægemidler i klinisk udvikling.

Det oplyser Lundbeck i en pressemeddelelse fredag morgen.

Stoffet — Lu AF76432 — er en såkaldt PDE1-hæmmer, som virker ved at forbedre forringet kommunikation mellem celler i hjernen, der kan medføre symptomer som blandt andet nedsat koncentrationsevne og hukommelsestab.

Sådanne kognitive symptomer er fremtrædende i sygdomme som skizofreni og Alzheimers sygdom, og Lu AF76432 kan derfor potentielt afhjælpe disse symptomer hos patienter med disse sygdomme.

"Vi er meget tilfredse med at kunne bringe endnu et af vores selvopfundne stoffer længere frem i udviklingen. Kognitive symptomer i forbindelse med skizofreni og Alzheimers sygdom har en stærkt negativ påvirkning af patienternes livskvalitet og evne til at fungere både i private og professionelle sammenhæng,” siger koncerndirektør for forskning og udvikling hos Lundbeck Anders Gersel Pedersen i meddelelsen.

"Derfor er der et stort behov for bedre behandlinger af disse symptomer," tilføjer han.

Lundbeck forventer desuden – fremgår det af pressemeddelelsen - også, at påbegynde klinisk udvikling af yderligere et eller to egne stoffer i løbet af 2018.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier