MedWatch

Medie: Indere byder 10 mia på dermatologiforretning fra Novartis

Et indisk medie beretter, at selskabet Aurobindo har budt et beløb svarende til 10 mia. kr. på en portefølje af generiske dermatologiprodukter fra Novartis.

Foto: /ritzau/AP/Steffen Schmidt/

Den schweiziske medicinalkoncern Novartis undersøger muligheden for at skille sig af med flere af sine generiske produkter i USA under datterselskabet Sandoz, og nu ser det ud til, at man har fundet en interesseret køber til en del af dem.

Det skriver FiercePharma, som henviser til en historie i det indiske erhvervsmedie Livemint.

Livemint har snakket med unavngivne kilder, som fortæller, at det indiske selskab Aurobindo har interesse i at købe en forretning for generiske dermatologimidler i USA fra Novartis, og at selskabet har lagt et indledende bud. Det bud skulle lyde på 1,6 mia. dollars, eller 10 mia. kr.

Forretningsdelen vil give Aurobindo adgang til en række kopilægemidler til behandling af hudsygdomme, samt tilhørende produktionsfaciliteter og infrastruktur i USA, men Livemint mener at vide, at selskabet kan få konkurrence fra en række kapitalfonde og andre medicinalvirksomheder i sin opkøbsjagt.

For Novartis er det et forsøg på at slanke sin portefølje af generiske lægemidler i USA, i en tid hvor der er kommet markant fokus på prisen på medicin - ikke mindst kopimedicin - i landet, hvilket har lagt et tungt pres på generikasektoren.

Medie: Novartis overvejer frasalg for op mod 390 mia kr

Actavis sælger en stribe europæiske forretninger 

Teva sælger fra i Storbritannien og Irland 

Sanofi starter forhandlinger om frasalg til 11,4 mia 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier