MedWatch

Novo Nordisk igangsætter aktietilbagekøb på 2,7 mia kr

Efter at have købt egne aktier for 1 mia. kr. fra moderselskabet Novo Holdings har medicinalselskabet også sat gang i et tilbagekøbsprogram til en værdi af 2,7 mia. kr.

Foto: Jens Lindhe

Novo Nordisk har iværksat et nyt aktietilbagekøbsprogram på op til 2,7 mia. kr., oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen sent fredag.

I den forbindelse har Novo valgt at udnævne Nordea Danmark som lead manager til at gennemføre tilbagekøbene "uafhængigt og uden indflydelse af Novo Nordisk A/S", som det hedder.

"Formålet med programmet er at reducere virksomhedens aktiekapital og imødekomme forpligtigelser fra aktiebaserede incitamentsprogrammer."

Nordea må maksimalt købe 531.624 stk. B-aktier per handelsdag, svarende til 20 pct. af den gennemsnitlige daglige handelsvolume af Novo Nordisk A/S' B-aktier på Nasdaq København i april 2018, og samlet set kan der ikke købes mere end 32.960.688 stk. B-aktier i perioden, som løber fra den 7. maj til den 6. august 2018.

Novo Nordisk vil efter planen mindst en gang hver syvende handelsdag informere om programmets transaktioner.

Novo køber egne aktier for en milliard 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier