MedWatch

Fresenius sagsøgt over kuldsejlet opkøb

Kopiselskabet Akorn vil ikke finde sig i af blive efterladt ved alteret af tyske Fresnius, der søndag afblæste et ellers godkendt opkøb af Akorn.

Foto: Colourbox

En strid på ord mellem amerikanske Akorn og tyske Fresenius bliver nu en sag for domstolene, efter at Akorn har stævnet tyskerne.

Det sker som reaktion på, at Fresenius søndag aflyste et planlagt køb af Akorn for 26 mia. kr. efter en undersøgelse har afsløret problemer med de data, som selskabet har sendt til de amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA om effekten af Akorns lægemidler.

Mens Fresenius hævder, at dets undersøgelse af omstændighederne har afsløret problemer i den amerikanske virksomhed, så hæver Akorn derimod, at fundene ikke rejser grundlæggende tvivl om Akorns forretning, hvorfor annulleringen af handlen ikke er berettiget.

"Fresenius forsøg på at aflyse handlen med henvisning til fundene i en igangværende undersøgelse er fuldstændig grundløse," lyder det i en meddelse fra Akorn, der nu vil have retten i Delaware, Illinois, til at pålægge Fresenius at gennemføre handlen, der blev offentliggjort 24. april 2017 efter godkendelse i begge selskabers bestyrelse.

"Undersøgelsen er ikke en betingelse for at gennemføre handlen og eneste udestående er den formelle godkendelse fra Federal Trade Commission (de amerikanske konkurrencemyndigheder, red.)," skriver Akorn.

Fresenius aflyser planlagt opkøb af kopiproducent 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier