MedWatch

Fresenius aflyser planlagt opkøb af kopiproducent

Det trækker op til slagsmål mellem generikaselskabet Akorn og tyske Fresenius, efter en købsaftale mellem de to selskaber søndag er faldet til jorden.

Fresenius og adm. direktør Stephan Sturm har aflyst et planlagt køb af virksomheden Akorn Pharmaceuticals. | Foto: Fresenius

Det tyske medicinalselskab Fresenius' allerede godkendte opkøb af kopiselskabet Akorn er søndag blevet annulleret, efter en undersøgelse har afsløret problemer med data, som selskabet har sendt til de amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA om effekten af Akorns lægemidler.

Det oplyser selskaberne i seperate meddelelser søndag.

Allerede da oplysninger om de mulige problemer hos Akorn dukkede op i februar, oplyste Fresenius, at det havde mulighed for at annullere handlen til 26 mia. kr., der blev offentliggjort i april 2017. Akorn annoncerede dengang en undersøgelse af sin såkaldte data integrity, der blandt andet dækker kvaliteten og konsistenen i de data, der aflereves til regulatoriske myndigheder.

"Fresenius har tilbudt at udsætte beslutningen (om at aflyse opkøbet, red.) for at give Akorn yderligere muligheder for at afslutte sin egen undersøgelse og fremlægge oplysninger for Fresenius, men dette tilbud har Akorn afvist," lyder det i meddelelsen fra det tyske selskab, hvor det desuden fremgår, at Akorn - ifølge Fresenius - mangler at opfylde flere forudsætninger for handlen.

Dén vurdering har Akorn dog ikke i sinde at tage efterretning.

"Vi er kategorisk uenige i Fresenius beskyldninger. Den tidligere omtalte undersøgelse - som ikke er en forudsætningen for handlens gennemførelse - har ikke gjort nogle fund, der kan rejse grundlæggende tvivl om Akorns forretning, og der er derfor ikke grundlag for at annullere handlen," skriver Akorn i en meddelelse.

"Vi har i sinde med stor energi at forsvare vores rettigheder og Fresenius' forpligtelser som led i den bindende aftale," lyder det endvidere fra amerikanerne.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier