MedWatch

Nordic Bioscence forgylder aktionærerne med mere end 400 millioner kroner

En milliardaftale i 2017, og deraf følgende kanonregnskab, er vand på møllen for aktionærerne i biotek- og CRO-selskabet Nordic Bioscience, som hæver godt 403 mio. kr. i udbytte.

Formanden for Nordic Bioscence kan sammen med selskabets øvrige investorer høste en udbytte på godt 400 mio. kr. efter et kanon 2017-regnskab. | Foto: Jyllands-Posten

Pengene vælter nu ned over aktionærerne i den danske medicinalselskab Biotek- og kontraktforskningsvirksomhed Nordic Bioscience, efter at selskabet i 2017 landede et usædvanlig flot regnskab.

Investorerne i Nordic Bioscience kan således se frem til en udbetaling på godt 403 mio. kr. i hævede udbytter, hvor en stor del af dem går til selskabets topchef, bestyrelsesformand og finansdirektør.

Det skriver Børsen.

”Det er fordi, at vi har rigeligt i Nordic Bioscience,” siger Claus Christiansen, bestyrelsesformand og hovedaktionær i Nordic Bioscience til avisen, der oplyser, at topchefen Morten Karsdal og Finansdirektør Thomas Nielsen via opkøb af optioner med mere ejer et sted mellem 10 og 15 pct. af selskabet og derfor får en tilsvarende stor andel af de 403 mio. kr. ned i egne lommer.

De markante udbyttebetalinger er båret ikke mindst af en 55 mio. dollars stor forhåndsbetaling fra amerikanske Eli Lilly, som i 2017 købte sig adgang til det danske selskabs peptid-platform DACRA og de tre molekyler KBP-042, KBP-089 og KPB-056. Partnerskabsaftalen kan blive endnu mere værd som følge af mulige milepælsbetalinger, der også indgår i partnerskabsaftalen med Eli Lilly.

Claus Christiansen rundede 75 år sidste sommer og er ifølge Børsen blevet gradvist mindre aktiv i den daglige drift af selskabet, der udover over aftalen med Eli Lilly også et samarbejde med Merck Serono om et middel mod osteoarthritis i knæet.

Claus Christiansen har været arbejdende bestyrelsesformand i de senere år, men nu bliver det bliver mere og mere til bestyrelsesformand alene, siger han til avisen.

Stor partner-aftale sikrer Nordic Bioscience bedste år nogensinde 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier