MedWatch

Medier: Takeda beder banker om gigantlån i jagten på Shire

Ifølge Reuters og det japanske nyhedsbureau Kyodo News har medicinalselskabet Takeda efterspurgt lån for et trecifret milliardbeløb hos en række banker, som skal bruges til at overtage irske Shire, der lige nu har en markedsværdi på 290 mia. kr.

Takeda får brug for mange tusinde milliarder japanske yen som disse for at kunne købe Shire. | Foto: Colourbox

Det japanske medicinalselskab Takeda har ifølge to nyhedsbureauer adspurgt en række banker om gigantiske lån som del af selskabets jagt efter at opkøbe det irske medicinalselskab Shire.

Reuters citerer anonyme kilder "med direkte kendskab til sagen" for, at Takeda har efterspurgt lån hos flere banker, herunder selskabets hovedbank Sumitomo Mitsui Banking Corp.

Samtidig skriver det japanske nyhedsbureau Kyodo News, at Takeda har bedt om lån på flere tusinde milliarder japanske yen. Det betyder et lån på mindst 110 mia. kr.

Siden Takeda i slutningen af marts annoncerede, at selskabet overvejede at byde på Shire, har flere analytikere undret sig over, hvordan Takeda skulle få råd til at købe Shire

Det skyldes, at den samlede værdi af Shires aktier steg så meget på børsen i London efter erklæringen fra Takeda, at Shire nu har en højere markedsværdi end Takeda.

Lige nu er den samlede værdi af Shires aktier 290 mia. kr., mens Takedas markedsværdi lyder på 225 mia. kr.

Takeda har under britisk lovgivning indtil 25. april til at melde endeligt, om selskabet vil byde på Shire eller ej.

Takeda-boss: Shires størrelse forhindrer ikke opkøb

Analytikere tvivler på Takeda-opkøb af Shire: "Hvordan skal de få råd?"

Takeda overvejer at købe Shire 

Mere fra MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier