MedWatch

Novartis-partners NASH-kandidat fejler i leverstudie

En lægemiddelkandidat mod blandt andet fedtleversygdommen NASH, som Novartis købte rettigheder til i slutningen af 2016, har fejlet i et mellemfasestudie i patienter, der har fået foretaget en levertransplantation.

Foto: Colourbox

En lægemiddelkandidat mod leversygdomme, som schweiziske Novartis betalte 300 mio. kr. i en forhåndsbetaling for at få rettigheder til i slutningen af 2016, har leveret skuffende resultater i patienter, der har fået foretaget en levertransplantaion.

Det skriver Endpoints News.

Kandidaten emricasan fra biotekselskabet Conatus Pharmaceuticals har således ikke vist sig mere effektiv end placebo i patientpopulationen i fase 2b-studiet POLT-HCV-SVR. I studiet undersøgte man kandidaten i patienter, som har fået en ny lever, efter den gamle var blevet ødelagt af hepatitis C-virus, men for hvem sygdommen var vendt tilbage og havde forvoldt skader på leveren kendt som fibrose og cirrose.

Mens responsraten for samtlige patienter, som blev behandlet med emricasan, kun var marginalt bedre end i placebogruppen, så så man dog en effekt i patienter med svær fibrose og cirrose i leveren.

Responsraterne blev målt ud fra den histologiske system Ishak på baggrund af leverbiopsier inden stuidiestart og efter to år, og Conatus slår på, at det histologiske effektmål er mest relevant for netop patienter med svær fibrose eller cirrose. Samtidig påpeger man, at studiet blev foretaget i en helt anden patientpopulation end de tre andre fase 2b-studier man kører med kandidaten sammen med Novartis. Her undersøges den i patienter med NASH og fibrose eller cirrose.

Ikke desto mindre dykkede biotekselskabets aktie øjeblikkeligt med 34 pct. efter nyheden. Da Conatus indgik samarbejdet med Novartis, som udover en forhåndsbetaling på 50 mio. dollars kan kaste hele 650 mio. dollars af sig i milepæle, steg biotekselskabets aktie med 146 pct. på kort tid.

Novartis udvider sats på ombejlet Novo-område 

Novartis sætter sig på kandidat til lukrativt fedtlever-marked  

Novartis udvider fedtleversats med Allergan-partnerskab 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier