MedWatch

CAR-T-pionerer starter nyt selskab med milliardbeløb og Pfizer-aktiver i ryggen

To tidligere direktører fra biotekselskabet Kite Pharma, der sidste år blev opkøbt af Gilead Sciences for små 12 mia. dollars, har lanceret et nyt selskab med fokus på celleterapier mod kræft. Man har allerede rejst et milliardbeløb i kroner i en indledende finansieringsrunde og overtager samtidig hele 17 aktiver fra Pfizer.

Foto: Colourbox

Mindre end et halvt år efter, at medicinalselskabet Gilead Sciences købte biotekselskabet Kite Pharma for små 12 mia. dollars, er to af direktørerne fra biotekselskabet nu på banen igen med et nyt biotekselskab fokuseret på udvikling af celleterapier mod kræft.

Arie Belldegrun, som var adm. direktør for Kite Pharma, og David Chang, der var medicinsk direktør i biotekselskabet, har således stiftet selskabet Allogene Therapeutics med støtte fra blandt andet medicinalgiganten Pfizer. Det skriver parterne i en pressemeddelelse. Arie Belldegrun bliver bestyrelsesformand i biotekselskabet, mens David Chang bliver adm. direktør.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier