MedWatch

Pfizer giver topchef 49 mio kr i bonus for at blive et år mere

Pfizers adm. direktør, Ian Read, har nået pensionsalderen, men er af firmaet blevet tilbudt en bonus på 49 mio. kr. for at blive på direktørposten endnu et år.

Pfizers adm. direktør, Ian Read, har sagt ja til endnu et år i selskabet - men ikke gratis. | Foto: Matt Dunham/AP/Polfoto/Arkiv

Med en bonus på 8 mio. dollars (49 mio. kr.) har det amerikanske medicinalselskab Pfizer overtalt sin pensionsmodne adm. direktør Ian Read til at blive et år mere.

Det skriver netmediet Endpoints.

Den ekstra pengepose giver Ian Read en årlig løn på 28 mio. dollars (170 mio. kr.). Det er en lønstigning på 61% alene siden 2016.

Bonussen forudsætter, at Ian Read bliver på direktørposten indtil marts næste år og ikke tager imod nyt job inden for de næste to år. Desuden skal Ian Read sørge for en aktiestigning på mindst 25 pct., som holder i mindst 30 dage.

Ian Read har i 40 år været en del af det amerikanske medicinalfirma og er nu nået en alder af 67.

Ian Reads tid i Pfizer startede i 1978, hvor han blev ansat som revisor. I dag er hans årlige direktørløn, med den nylige bonus, som sagt oppe på 28 mio. dollars.

Sidste år steg Pfizers aktie med 16,7 pct. Firmaet havde generelt et godt år med flere godkendelser på ny medicin, blandt andet kræftmedicinen Bavencio, som selskabet har udviklet i samarbejde med tyske Merck KGaA.

Udover en årlig millionløn, kommer direktørposten også med andre fordele. Pfizers direktør har blandt andet mulighed for at blive transporteret i bil med personlig chauffør 24 timer i døgnet.

Allergan-boss ottedoblede løn trods kontroverser

Zealand-topchef steg 16 pct. i årsløn i 2017 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier