MedWatch

Allergan-boss ottedoblede løn trods kontroverser

Bestyrelsen i Allergan har tilsyneladende ikke ladet sig påvirke af blandt andet kontroversen omkring selskabets alliance med indianerstamme. Adm. direktør Brent Saunders ottedoblede lønpakke i 2017.

Foto: Richard Drew/AP/POLFOTO/arkiv

Brent Saunders havde et privatøkonomisk godt år i spidsen for medicinalselskabet Allergan, der i 2017 udbetalte i alt knap 32,8 mio. dollars, knap 200 mio. kr., til topdirektøren.

Det sker trods modvind i 2017 fra blandt andet konkurrenter og politikere, der har kritiseret selskabets aftale med indianerstammen Saint Regis Mohawk Tribe.

Aftalen kom i stand efter konkurrenten Mylans udfordring af centrale patenter relateret til blockbusteren Restasis.

I et forsøg på at undgå Mylans udfordring overdrog Allergan i september seks centrale patenter til indianerstammen, der - mod en engangsbetaling på 13,73 mio. dollars samt årlige royalities på op til 15 mio. dollars - påberåbte sig dets immunitet i det amerikanske civilretsvæsen, hvorfor eventuelle patentsager ikke kan gennemføres.

Aftalen mødte blandt andet kritik fra en række af landets senatorer, der bestilte en undersøgelse af fremgangsmåden. I februar satte den amerikanske patentdomstol et foreløbigt punktum for sagen, da den afviste, at overdragelsen af patenterne gav grundlag for at droppe sagen.

Brent Saunders lønpakke bestod i 2017 af en løn på 1,2 mio. dollars, aktier for 22,7 mio. dollars samt 8,8 mio. dollars i form af bonus for opnåede resultater. Topchefens samlede lønpakke beløb sig i 2016 til 4 mio. dollars mod 21,6 mio. dollars i 2015, skriver mediet FiercePharma.

Patentdomstol afviser Allergans forsøg på at kortslutte patenttvist

Investorer går i kødet på Allergan med søgsmål

Nu bliver Allergan-boss sat i bås med 'verdens mest forhadte mand'

Senatorer beder retsudvalg om at undersøge "indianerfinte"

Senator går ind i indianersag  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier