MedWatch

Novo-topchef afviser kritik: Vi har ikke slækket på etikken

Topchef Lars Fruergaard Jørgensen tager nu til genmæle, efter en klummeskribent for Berlingske Business har beskyldt Novo Nordisk for at have slækket på forretningsetikken.

Foto: Novo Nordisk

I en klumme i Berlingske Business i lørdags blev det indikeret, at Novo Nordisk under Lars Fruergaard Jørgensen har ændret sig og er gået bort fra de værdier og den høje etik, som prægede selskabet under de tidligere topchefer Mads Øvlisen og Lars Rebien Sørensen.

Det er faldet den nye adm. direktør for brystet, og nu tager han til genmæle i et indlæg i selvsamme medie.

"Det er vigtigt for mig at slå fast, at Novo Nordisk på ingen måde har slækket på forretningsetikken," skriver Lars Fruergaard Jørgensen.

Berlingskes klummeskribent skrev blandt andet, at "det lykkedes Øvlisen og Rebien at brande Novo Nordisk som en virksomhed, der først og fremmest var til for patienterne, og som kerede sig om samfundet"

"De senere år har nyhedsstrømmen om og fra Danmarks medicinalflagskib ændret sig. Retssager og beskyldninger om mafiametoder er nyheder, som vi har vænnet os til at høre om Novo Nordisk," skrev skribenten.

Lars Fruergaard Jørgensen understreger, at det øgede antal retssager, som Novo Nordisk nu er involveret i, særligt i USA, hænger sammen med, at medicinalselskabet nu er en langt større virksomhed, end da Mads Øvlisen styrede den fra 1981 til 2000.

"Vi er ikke ufejlbarlige - for selvfølgelig vil der være tilfælde af fejl og dårlig dømmekraft i en virksomhed med 40.000 medarbejdere over hele verden. Men standarderne for, hvordan vi driver forretning er lige så høje, som de altid har været i Novo Nordisk," konkluderer topchefen.

Kåre Schultz og Lars Fruergaard har det stærkeste brand blandt alle danske topchefer 

Først indgik Novo forlig - nu anklages rival også for lyssky salgsmetoder 

Dollars for docs: Novo Nordisk betaler formuer for at få læger til at holde foredrag 

Frigivne retsdokumenter om Novo Nordisk: Lancerede storsællert med drinks med ægte diamanter og ulovlige metoder 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier