MedWatch

Novos fremtidige salgshåb er kommet ind i varmen hos amerikansk indkøber

Novo Nordisks ugentlige GLP 1-analog, Ozempic, er blevet optaget på tilskudslisten hos USA's største indkøbsorganisation, Express Scripts, der anbefaler lægemidler til amerikanske forsikringsselskaber.

Foto: Express Scripts

Novo Nordisks nylancerede ugentlige GLP-1-analog Ozempic er blevet optaget på den amerikanske indkøbsforening Express Scripts nationale tilskudsliste, der gælder for en lang række sygekasser i 2018.

Det bekræfter Novo Nordisk over for Ritzau Finans.

Optagelsen er et vigtigt skridt i Novos arbejde med at indgå kontrakter med de store indkøbsforeninger, der står for sygekassernes indkøb og også rådgiver om, hvilke lægemidler der skal være tilskudsberettigede, vurderer analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

Han peger på, at blåstemplingen er særlig vigtig, da Novos GLP-1-analog, Victoza, er blevet pillet af listen og dermed ikke er tilskudsberettiget blandt de sygekasser, der følger retningslinjerne fra Express Scripts nationale liste.

"Det er rigtigt positivt, at de er i stand til at komme ind på den største sundhedsplan i USA," siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Han gætter på, at Novo dermed får adgang patienter, der står for en høj encifret andel af det amerikanske GLP-1-marked.

Det er blot et par uger siden, at Ozempic blev lanceret i USA.

"Det er stærkt, at de kommer på listen så hurtigt. Samtidig skal man tænke på, at Victoza er ekskluderet fra listen, så det går ikke ud over salget af Victoza, at Ozempic er kommet med. Alt i alt kan det godt være baggrunden for, at Novo-aktien stiger i dag," siger Søren Løntoft Hansen.

Novo ligger 1,5 pct. højere på børsen i kurs 314,30 kr.

Prisen på diabetesmidler slår bak hos USA's største indkøber

Indkøbsgigant i USA presser priser i bund: Mindste salgsløft til medicinalfirmaer i 24 år

Novo Nordisk får godkendt fremtidens store væksthåb i Europa 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier