MedWatch

Medie: Symphogen er blandt Europas bedst finansierede biotekselskaber

Ifølge branchemediet Labiotech er danske Symphogen blandt de ti privatejede biotekselskaber i Europa, som har rejst flest penge til sin drift siden opstarten.

Foto: Colourbox

Der er kun tre privatejede biotekselskaber i Europa, som har rejst flere penge siden deres opstart end danske Symphogen.

Det skriver branchemediet Labiotech.

Mediet har lavet en opgørelse over de private biotekselskaber i Europa, der har været bedst til at tiltrække kapital fra private investorer, og her er Symphogen altså at finde blandt toppen.

Biotekselskabet fra Ballerup har siden grundlæggelsen i 2000 rejst i alt 317 mio. euro ifølge Labiotechs beregninger. Det svarer til 2,36 mia. kr. ved aktuelle valutakurser. De penge er blandt andet kommet fra Novo Holdings og Sunstone Capital, som har investeret i Symphogen ad flere omgange.

Milliardstøtten til Symphogen har indtil videre sikret, at selskabet har taget sin fremmeste lægemiddelkandidat Sym004 ind i fase 2-studier, hvor den undersøges mod tarmkræft og hjernekræft. Herudover har selskabet to kandidater i fase 1 og samarbejder med Genentech og Shire.

Udover det danske islæt domineres top ti-listen over de bedst finansierede europæiske selskaber - som kan ses nedenfor - af aktører fra Schweiz, Tyskland og Storbritannien.

Biotek-børskandidat mangler 2 mia. kr. i jagt på gennembrud

Pengene fosser ud af dansk bioteks store håb

Biotekfyrtårnet Symphogen er historien om milliarderne, håbet og frygten for fiasko

Symphogen står til tocifret millionskattesmæk

Dansk biotekfyrtårn når milepæl og får millionstor bonus

Forsiden lige nu

Leo Pharma får skarp konkurrence på det danske psoriasismarked

Danske Leo Pharma får kamp til stregen på det danske marked for psoriasis-behandling, hvor antallet af førstelinje biologiske lægemidler mod sygdommen er oppe på seks, der nu skal kæmpe om en patientpopulation, der for biologiske midler stadig er begrænset.

Rehab-selskab går på opkøbsjagt efter børsnotering

Det svenske selskab Handicare har for nylig gennemført én af de største børsnoteringer af et medicoselskab på globalt plan i mange år. Godt en halv mia. kr. fik selskabet i kassen, der hovedsageligt skal bruges på ekspansion og opkøb, fortæller adm. direktør i Handicare Asbjørn Eskild.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier