MedWatch

Symphogen står til tocifret millionskattesmæk

Det danske biotekselskab Symphogen står takket være en enorm succesfuld aftale og en fire år gammel lovændring til et skattesmæk i den markante tocifrede millionstørrelse.

Symphogen har endnu ikke haft en overskudskrone på driften, men det forhindrer ikke det danske biotekselskab i at få et skattemæssigt rap over nallerene i år.

For ifølge Børsen står firmaet over for en skatteregning på 60-70 mio. kr. Det er der to årsager til.

En lovændring fra 2012 begrænser muligheden for at udnytte skattemæssige underskud, så kun 60 pct. af det akkumulerede tab kan trækkes fra i ét år, hvor det tidligere var hele beløbet. Samtidig indledte Symphogen året med en enorm samarbejdsaftale med amerikanske Baxalta, som indbragte selskabet en forudbetaling på 1,2 mia. kr. Den fire år gamle regelændring betyder altså nu, at Symphogen skal betale til statskassen.

"De nuværende regler er efter min opfattelse direkte skadelige for innovationen i Danmark," siger Symphogens adm. direktør Martin Olin Andersen til avisen.

Han bakkes op af Dansk Bioteks formand Martin Bonde, der kalder reglen mange ting, deriblandt "rigtig dum og unødvendig", "ødelæggende for biotekvirksomheder" og "meget uskønt".

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) skriver i en mail til Børsen, at han er klar til at se på, om reglerne skal ændres.

 Symphogen lander milliardstor international samarbejdsaftale

 Biotekfyrtårnet Symphogen er historien om milliarderne, håbet og frygten for fiasko

 ”Jeg er ikke Kirsten, og jeg vil heller ikke forsøge at være Kirsten”

 Kirsten Drejer: ”Det er det rigtige tidspunkt”

 "2015 var et fantastisk år, men 2016 kan blive afgørende for Symphogens fremtid"

 F&U næsten fordoblet hos Symphogen

 ”Det er en kæmpe validering af os som selskab”

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier