MedWatch

Medie: Novartis vil af med amerikansk generikaforretning

Ifølge Reuters' kilder er Novartis godt i gang med et forsøg på at frasælge sin amerikanske forretning for generikapiller, efter at konkurrencen på området er skudt i vejret.

Presset på generikapiller har gjort området mindre attraktivt for de store medicinalselskaber. Foto: ritzau/AP/Georgios Kefalas

Konkurrencepresset på generikapiller i USA er nu blevet så stort, at Novartis vil til at skille sig af med sin forretning på området.

Det siger flere kilder tæt på processen til Reuters.

Novartis har ellers en lukrativ forretning i form af Sandoz, der også beskæftiger sig med kopiprodukter, men her har den schweiziske medicinalgigant i stedet sat sig på biosimilære versioner af populære lægemidler, eller generikaprodukter såsom injicerbare midler eller inhalationsbehandlinger. Alt sammen mere kompliceret end en standard pillebehandling.

Tilbage i januar, hvor selskabet fremlagde sit årsregnskab blev Novartis’ topchef Vasant Narasimhan spurgt til forretningen, og her stod det klart, at der skal gøres noget.

”Der er signifikante prisfald. I midten af året ser vi intet skift i den situation, og derfor er vi i gang med at vurdere, hvordan vi bedst kan optimere den dynamik,” sagde han.

Trods udfordringerne på generikaområdet vurderes det, at forretningen kan indbringe Novartis omkring 1,6 mia. dollars (cirka 9,5 mia. kr.).

Novartis hæver bundlinjen betydeligt efter stærk slutspurt

FDA har afvist Novartis’ biosimilær af Amgen-blockbuster

Sandoz barsler med ny biosimilær version af Amgen-middel

Forsiden lige nu

Leo Pharma får skarp konkurrence på det danske psoriasismarked

Danske Leo Pharma får kamp til stregen på det danske marked for psoriasis-behandling, hvor antallet af førstelinje biologiske lægemidler mod sygdommen er oppe på seks, der nu skal kæmpe om en patientpopulation, der for biologiske midler stadig er begrænset.

Rehab-selskab går på opkøbsjagt efter børsnotering

Det svenske selskab Handicare har for nylig gennemført én af de største børsnoteringer af et medicoselskab på globalt plan i mange år. Godt en halv mia. kr. fik selskabet i kassen, der hovedsageligt skal bruges på ekspansion og opkøb, fortæller adm. direktør i Handicare Asbjørn Eskild.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier