MedWatch

J&J’s skizofreni-markedsføring skaber opstandelse

I sin nye markedsføring for skizofrenimidlet Invega Sustenna kan Johnson & Johnson bruge et argument, der får flere til at hæve øjenbrynene.

Foto: Colourbox

Ifølge forskningen kan brugen af Johnson & Johnsons skizofrenimiddel Invega Sustenna sænke risikoen for, at patienter ender i fængsel.

De data blev lige efter nytår godkendt af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, som derfor gav selskabet tilladelse til at tilføje det på indlægssedlen. Men nu hvor Johnson & Johnson skal til at bruge det som argument i salget af midlet, har det skabt kontroverser.

Det skriver FiercePharma.

Den store non-profit organisation, der dækker det amerikanske fængselssystem, Marshall Project, kalder det problematisk, hvis Invega Sustenna bliver markedsført som en måde at slippe for fængsel. Hos Janssen, Johnson & Johnsons farmadivision, afviser man, at det skulle være uhensigtsmæssigt at bruge mindre risiko for fængsling som et salgspunkt.

”I dag er fængselssystemet den største udbyder af mental sundhedspleje i US, og hos Janssen er vi engagerede i at fremme effektive terapier og adressere disse udfordrende omstændigheder for at kunne tilbyde håb til dem, som bliver ramt af skizofreni,” sagde en talskvinde fra selskabet.

Netop en reduktion i risikoen for at blive fængslet kan dog også være et signifikant salgsargument, specielt for et injektionsbaseret middel som Invega Sustenna, som er dyrere end de rivaliserende tabletbehandlinger mod sygdommen. Og ofte ønsker forsikringsselskaber ikke at finansiere de ekstra omkostninger.

Endnu en forlomme til Johnson & Johnson-middel

Tyskere satser på skizofreni efter fejlslagent Alzheimers-forsøg

Lundbecks forskningsdirektør: "Vi siger ikke nej til et godt tilbud"

Forsiden lige nu

Analytiker: Novos japanske pillestudie ser positivt ud

Det er positive sikkerhedsdata, som Novo torsdag har fremlagt for sin diabetespille, siger Sydbank-analytikeren Søren Løntoft, men advarer mod at bruge studiet til at drage for mange konklusioner om, hvorvidt behandligen reelt er bedre end Eli Lillys Trulicity.

Svenske forskere finder nye veje til medicin mod høretab

Forskere ved Karolinska Instituttet i Sverige har identificeret fire typer af nerveceller, hvoraf tre er helt nye. Opdagelsen kan lede til nye behandlingsformer af høreskader som tinnitus og aldersrelateret høretab. William Demant følger forskningen med interesse, men maner til besindighed.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier