MedWatch

EMA hæver gebyr for lægemiddelovervågning

Det Europæiske Lægemiddelagentur fra har 12. februar hævet gebyr til medicinalvirksomheder med 1,4 pct.

Foto: /Ritzau/AP/Frank Augstein

Det bliver dyrere at være en medicinalvirksomhed med godkendte lægemidler eller ansøgninger om godkendelse i EU.

Det oplyser det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, der for at følge med inflationen med virkning fra 12. februar 2018 har hævet gebyret for den såkaldte pharmacovigilance-ydelse med sammenlagt 1,4 pct

Pharmacovigilance-ydelsen dækker den paneuropæiske myndigheds løbende overvågning af lægemidlers sikkerhed, der blandt andet dækker opdagelse og vurdering af, forståelse for samt forebyggelse af bivirkninger eller andre lægemidddelrelaterede problemer.

EMA har siden august 2014 opkrævet et gebyr for den løbende overvågning af sikkerheden ved brug af godkendte lægemidler.

Medicinalvirksomheder med færre end 250 ansatte og en årlig omsætning på mindre end 372 mio. euro eller aktiver for mindre end 320 mio. kr. er berettiget til et reduceret gebyr.

Forsiden lige nu

EU vil beskytte europæiske virksomheder mod USA's Iran-sanktioner

Europæiske virksomheder skal beskyttes mod sanktioner, som USA indfører mod Iran, skriver EU-Kommissionen. I udgangspunktet positivt, men i praksis svært ladsiggørligt vurderer DI, der stadig mener, at danske medicinalselskaber, som opererer i Iran, vil blive ramt negativt. Novo Nordisk afventer situationen.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 20

Præsidentielle udfald i USA, fusion i høreapparatsbranchen, rehab-messe i Bella Center og udskiftning i Novo-toppen - MedWatch giver dig overblikket over ugens vigtigste nyheder fra dansk life science. Gik du glip af noget?

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier