MedWatch

EMA hæver gebyr for lægemiddelovervågning

Det Europæiske Lægemiddelagentur fra har 12. februar hævet gebyr til medicinalvirksomheder med 1,4 pct.

Foto: /Ritzau/AP/Frank Augstein

Det bliver dyrere at være en medicinalvirksomhed med godkendte lægemidler eller ansøgninger om godkendelse i EU.

Det oplyser det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, der for at følge med inflationen med virkning fra 12. februar 2018 har hævet gebyret for den såkaldte pharmacovigilance-ydelse med sammenlagt 1,4 pct

Pharmacovigilance-ydelsen dækker den paneuropæiske myndigheds løbende overvågning af lægemidlers sikkerhed, der blandt andet dækker opdagelse og vurdering af, forståelse for samt forebyggelse af bivirkninger eller andre lægemidddelrelaterede problemer.

EMA har siden august 2014 opkrævet et gebyr for den løbende overvågning af sikkerheden ved brug af godkendte lægemidler.

Medicinalvirksomheder med færre end 250 ansatte og en årlig omsætning på mindre end 372 mio. euro eller aktiver for mindre end 320 mio. kr. er berettiget til et reduceret gebyr.

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier