MedWatch

Sydbank: Genmabs Arzerra-tab vil ikke slå hårdt

Genmabs tab af royalties fra Arzerra-salget uden for USA kommer ikke til at slå Genmab omkuld, mener Sydbank-analytiker Søren Løntoft, for de var alligevel ikke sat til at blive høje.

Foto: Sydbank/PR

At Genmabs partner Novartis har til hensigt at indstille kommercielle markedsføring af Arzerra i CLL uden for USA, vil ikke få den store betydning for Genmab.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, der er aktieanalytiker i Sydbank.

"Det var ikke ventet, at det i forvejen ville give de store royalties til Genmab. Det er derimod mulighederne indenfor multipel sklerose, der især er forventninger til," siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Genmab har fået 50 mio. dollar fra Novartis som kompensation for tabte potentielle milepæle og royalties. Genmab vil fortsat modtage royalties af Novartis' nettosalg af Arzerra i USA.

"Der var i forvejen en lav indtjeningsforventning til Arzerra CLL," siger han.

Det er den kommercielle markedsføring af kræftmidlet Arzerra til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi, CLL, uden for USA, der nu er indstillet.

Genmab oplyser ligeledes, at der er blevet skåret fire måneder af behandlingstiden hos de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, som senest den 21. maj vil komme med en tilbagemelding på en ansøgning om markedsføringstilladelse til kræftmidlet Darzalex som førstebehandling i USA.

"Det er derimod en nyhed, der har potentiale til, at aktien kan outperforme markedet i dag," vurderer Søren Løntoft Hansen.

Darzalex er allerede godkendt til anden, tredje og fjerdebehandling af knoglemarvskræft i USA.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier