MedWatch

GlaxoSmithKline sadler om i Afrika

I det seneste forsøg på at rette op på GlaxoSmithKlines konkurrenceevne, prøver selskabets topchef Emma Walmsley nu at få styr på udgifterne i selskabets Afrika-division.

Foto: POLFOTO/AP/arkiv

Hos GlaxoSmithKline har ledelsen nu valgt at skære ned på selskabets sats i Afrika.

Det skriver Bloomberg.

GlaxoSmithKline er en af de få medicinalselskaber, der for alvor har lavet et større indtog i de afrikanske lande syd for Sahara i forsøget på at få del i den voksende middelklasse på kontinentet. Så beslutningen om at spare i Afrika kommer derfor som noget af en kovending.

Selskabet vil stoppe den direkte markedsføring til sundhedspersonale og vil i stedet benytte sig af distributører i 29 forskellige lande i regionen. Det vil også betyde tab af jobs, men GlaxoSmithKline afviser at oplyse en nærmere antal.

Det var Emma Walmsleys forgænger Andrew Witty som førte an i ambitionerne i de afrikanske markeder. For fire år siden løftede han sløret for en plan om at bruge op til 130 mio. pund (cirka 1 mia. kr.) på at slå stærke rødder i de afrikanske lande. Det skulle tilføre yderligere 500 medarbejdere til de allerede 1500 GSK-ansatte spredt over 40 lande på det afrikanske kontinent.

Selskabet afviser, at omsadlingen kommer til at få effekt på adgangen til GSK-medicin i de berørte markeder.

Medicinalkæmper vil teste forebyggende HIV-behandling i Afrika

Afrikansk alliance åbner op for udenlandske medicinalgiganter

Virussen, der vækkede verden

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier