MedWatch

ALK-chef: Jeg kan ikke styre mit job efter en aktiekurs

Jobbet som topchef hos ALK endte med at være noget anderledes end det, som Carsten Hellman sagde ja til. Nu vil han arbejde på, at ALK får et ry for at levere de kommercielle resultater, som selskabet lover.

Foto: ALK/PR

Fra Carsten Hellmann sagde ja til jobbet som topchef for ALK, til han indtog pladsen for et år siden, havde jobbet ændret sig væsentligt. Selskabet var udstyret med et bundsolidt overskud og et årelangt partnerskab med amerikanske Merck/MSD, men det varede ikke ved – så Carsten Hellmann har haft travlt.

Det skriver Berlingske.

I dag er han gået i gang med at arbejde på, at ALK bliver et selskab, der er god til at love potentiale, men ikke nødvendigvis er så god til at levere på de løfter.  Så fokus er nu på at være hardcore på drift, disciplin og udvikling i virksomheden, særligt i forhold til sin amerikanske satsning.

”Prøv at gå tilbage og læs nogle artikler om græspollen-potentialet: Milliardsalg, blockbuster-potentiale, blockbuster-middel. Du kan gå syv-otte år tilbage og læse om det her milliardpotentiale. Det er bare ikke godt nok at sige: Her har vi en stor patientpopulation. Gad vide, om vi ikke kan få fem-ti procent af dem,” siger han.

En del af det arbejde har været selskabets nye strategi, som ikke var videre populær blandt aktionærene, blandt andet på grund af en kraftig salgsreduktion for at reducere kompleksiteten. Men Carsten Hellmann afviser at lade sit job styre af en aktiekurs og siger, at fokus er på at skabe flere resultater i virksomheden, ført an af arbejdet i USA.

Kursskifte i ALK forsinket 10 måneder på grund af chefskifte

Franske myndigheder bremser endnu engang ALK-rivals produktion

ALK-boss: Finansieringen er på plads - nu skal vi lykkes med vores plan 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier