MedWatch

Kursskifte i ALK forsinket 10 måneder på grund af chefskifte

Det tog 10 måneder, før medicinalvirksomheden ALK i 2016 havde en afløser klar for den dengang afgående adm. direktør i selskabet. Og det gjorde et kursskifte langsommere, end tilfældet havde været, hvis det ikke var for den mellemliggende periode, mener formanden for ALK.

Da Jens Bager tilbage i 2015 fratrådte sin stilling som topchef i medicinalvirksomheden ALK, skete det, uden at selskabet havde en afløser klar til at tage over fra den dag, direktørstolen stod tom.

Og i den mellemliggende periode, hvor bestyrelsesformand Steen Riisgaard måtte træde i ind som interim-chef, var det vanskeligt at foretage et for virksomheden ellers tiltrængt kursskifte.

Det skriver Børsen.

"Jeg mener, at vi som virksomhed havde et godt år (2016, red.) i den periode, hvor jeg var interim direktør, men vi kunne først for alvor lave det nødvendige gearskifte, da Carsten Hellmann tiltrådte," siger Steen Riisgaard til avisen, med henvisning til den nye mand på posten, Carsten Hellmann, som bestyrelsen først i midten af maj 2016 kunne præsentere som ny frontfigur for selskabet.

På det tidspunkt var der gået 10 måneder, fra at Jens Bager gik fra, til at man havde fundet frem til og fået forhandlet en ansættelseskontrakt på plads Carsten Hellmann.

Jens Howitz, mangeårig headhunter for større virksomheder, mener, at nogle bestyrelser ikke er tilstrækkelige omhyggelige med at sikre, at de har kvalificerede kandidater klar til at tage over, når der skal skiftes direktør. I et misforstået hensyn til den siddende direktør, arbejder mange bestyrelser ikke grundigt nok med ’succession planning’, siger han til Børsen.

 ALK-boss: Finansieringen er på plads - nu skal vi lykkes med vores plan

 ALK ændrer organisation efter chefs afgang

 Bestyrelsesmedlemmer i ALK køber aktier for 1,18 mio kr 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier