MedWatch

Kopier presser Novo på prisen

Novo Nordisk vil miste indtjening, når kopier af biologiske lægemidler kommer på markedet. Myndighederne vil ikke tillade så høje priser på insulin, forudser analytikere.

Foto: Jyllands-Posten

Der har i årtier været billige, gammeldags versioner af insulin til at konkurrere med Novo Nordisks avancerede, dyrere produkter. Men inden for få år vil efterligninger af de avancerede, moderne insuliner dukke op, og det vil ramme Novo Nordisks indtjening.

Det spår flere eksperter i deres bud på fremtiden for de såkaldte biosimilarer - efterligninger af biologiske lægemidler som insulin. De danske myndigheder har netop offentliggjort de første nationale retningslinjer for et biologisk lægemiddel.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier