MedWatch

Ørnskov er ikke bange for Roches hæmofili-rival

Shires danske topchef er ikke videre nervøs for Roches hæmofilidebut med Hemlibra, og har fortsat tiltro til at selskabets egen portefølje kan holde stand mod de nye aktører.

Roches nye hæmofilimiddel Hemlibra er spået til at være en seriøs rival til de etablerede terapier for bløderpatienter, er Shires danske direktør, Flemming Ørnskov, ikke nervøs for lanceringen.

Det skriver FiercePharma.

Shire er en af markedslederne i hæmofili sammen med danske Novo Nordisk. Man er dog bagefter i udviklingen af nye områder som genterapi eller bispecifikke antistoffer. Men Flemming Ørnskov siger, at de ældre behandlinger fortsat vil være en af behandlingstilbuddene til patienterne, og for mange også fundamentet for deres behandling. Og selv, hvis Hemlibra får en god fod ind på markedet, er Shire stadig et solidt selskab.

”Hæmofili er 20-plus pct. af vores forretning. Det er ikke vores største forretning, og jeg føler mig sikker i, at med den rette investering, det rette fokus og med det nye forsknings- og udviklings team som jeg får på plads, at vi fortsat vil klare os godt og være en leder på området,” siger han.

Hemlibra er indtil videre kun godkendt til en mindre patientgruppe, men hos Novo Nordisk har man allerede været ude og sige, at salget af dets hæmofili-bestseller Novoseven kan stå til at blive halveret over de næste år.

Dansk topchef har købt op for mere end 325 mia. kr: Nu mærker han presset fra investorerne

Ørnskov henter ny forskningschef i Bayer

Shires geneterapi mod hæmofili får særstatus i USA

Forsiden lige nu

Saniona starter studie med diabetestablet

Kombinationsbehandlingen tesomet fra det danske biotekselskab Saniona er blevet formuleret i én samlet tablet, hvilket skal gøre den mulige diabetesbehandling mere bekvem for patienterne, og man har nu startet et fase 1-studie med kandidaten i den nye formulering.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier