Teva har stadig alle muligheder i spil for Neurosearch-aktiv

Hos den israelske medicinalgigant Teva er der stadig ikke nogen afklaring på skæbnen for det Neurosearch-middel, som man sidder på rettighederne til. Neurosearch håber fortsat på udbytte fra aftalen.
Foto: Neurosearch/PR
Foto: Neurosearch/PR
AF RITZAU FINANS

Biotekselskabet Neurosearch har de seneste år arbejdet på at afvikle selskabet ved at skille sig af med aktiverne.

Et af disse er en mulig milepælsbetaling på 55 mio. kr. for lægemidlet Huntexil til behandling af Huntingtons sygdom, som blev solgt til israelske Teva, efter at Neurosearch kort forinden havde nedskrevet værdien til 0 kr.

Neurosearch ved ikke selv, hvad sandsynligheden for en fremtidig lancering af produktet er, og hos Teva er svaret, at selskabet fortsat analyserer resultaterne fra et fase 2-studie, hvor de overordnede resultater blev offentliggjort i september sidste år.

"Der er ikke meget nyt om programmet på nuværende tidspunkt, ud over at vi fortsat evaluerer data og overvejer alle muligheder for at finde det bedste næste skridt for Pridopidin (Tevas nye navn for Huntexil, red.)," skriver Teva i en skriftlig kommentar til Ritzau Finans.

Betaling kræver markedssalg

De overordnede resultater for fase 2-studiet viste, at Pridopidin/Huntexil havde en statistisk signifikant effekt på sygdomsprogressionen efter et år, og Tevas forskningsdirektør udtalte i en pressemeddelelse, at han var "opmuntret" af resultaterne.

Milepælsbetalingen til Neurosearch bliver udløst, hvis Pridopidin/Huntexil får markedsføringsgodkendelse og dermed kan sælges.

Ud over den mulige betaling fra Teva har Neurosearch 75 mio. kr. i kassen og en mindre aktieandel i Atonomics samt et skattemæssigt underskud på 1,6 mia. kr. som aktiver.

Neurosearch arbejder på at sælge virksomheden, men hvis det ikke lykkes inden for de næste måneder, har selskabet lagt op til at lukke ned og udbetale overskydende penge til aktionærerne efter næste generalforsamling i april.

Hvis ikke der kommer nyt frem om Pridopidin/Huntexil inden da, vil rettighederne gå til den likvidator - som står for at afvikle selskabet - også selv om børsnoteringen eventuelt bliver opretholdt.

Udlodning bliver svært

I det tilfælde vil det blive svært at få udloddet eventuelle milepælsbetalinger til de nuværende omtrent 22.000 aktionærer i Neurosearch.

"Hvis man skal til at udlodde dividende for det til 22.000 aktionærer, hvoraf kun nogle af dem er navnenoteret, bliver det meget svært," sagde Neurosearchs administrerende direktør, Allan Andersen, tirsdag.

Han påpeger dog, at Neurosearch vil forsøge at få fat i nogle af pengene fra Teva, inden selskabets egen deadline for afviklingen er udløbet.

"Vi vil naturligvis prøve at få et eller andet for det. Vi håber, at der kommer en eller anden form for melding fra Teva om, hvordan det er gået med fase 2-studierne inden da," sagde Neurosearch-direktøren.

Neurosearch-aktien falder onsdag 6,7 pct. til 4,06 kr. Markedsværdien er dermed på cirka 100 mio. kr.

 Direktør: Neurosearch ved så lidt som alle andre om Huntexil-udvikling

 Neurosearch-direktør: En afnotering fra børsen er ikke givet

 Neurosearch er kommet et børsexit nærmere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også