Direktør: Neurosearch ved så lidt som alle andre om Huntexil-udvikling

Neurosearch og direktør Allan Andersen har ingen særlig viden om Tevas planer med lægemidlet Huntexil, som det israelske selskab overtog i 2012.
Foto: PR/POLFOTO
Foto: PR/POLFOTO
AF RITZAU FINANS

Neurosearch er ved at have afviklet alle væsentlige udestående forpligtelser, og selskabet er dermed efter godt fem års kamp tæt på en endelig afvikling - i form af enten et frasalg af selskabet eller en likvidation.

Tilbage er en kassebeholdning på 75 mio. kr., en mindre og uspecificeret aktiebeholdning i Atonomics samt et skattemæssigt underskud på 1,6 mia. kr., der kan fremføres uden begrænsninger, hvis børsnoteringen beholdes.

Endelig er der en chance for mulige milepælsbetalinger på op til cirka 55 mio. kr. for den frasolgte lægemiddelkandidat Huntexil, som blev afhændet til israelske Teva Pharmaceuticals i september 2012.

Milepælene udløses, hvis Huntexil opnår markedsføringsgodkendelse. Men siden overdragelsen har Teva ikke haft pligt til at oplyse Neurosearch om udviklingen, så derfor er eneste mulighed for at følge med ved at følge meddelelserne til den israelske fondsbørs.

"Jeg ved ikke noget om planerne for Huntexil, og hvorvidt det bliver godkendt. Teva har ikke pligt til at fortælle os noget som helst, så vi følger med i meddelelserne til den israelske børs," siger Allan Andersen, der er administrerende direktør hos Neurosearch, til Ritzau Finans.

"Vi ved, at Teva har været i gang med et stort fase 2-projekt. Det burde være afsluttet nu, men mere ved vi ikke," fortsætter han.

Svært at udlodde

Han påpeger, at rettighederne til milepælsbetalingerne ville blive overdraget til køber i tilfælde af et salg af Neurosearch inden generalforsamlingen i foråret 2018, som selskabet har givet sig selv som deadline, inden det vil gå i likvidation.

I tilfælde af, at det i stedet ender med en likvidation af selskabet, og der endnu ikke har været nyt fremme om Huntexil, vil rettighederne gå til likvidator. Også selv om denne vælger at opretholde en børsnotering af Neurosearch.

Men også i det tilfælde vil det blive svært at få udloddet eventuelle milepælsbetalinger til de nuværende omtrent 22.000 aktionærer i Neurosearch.

"Hvis man skal til at udlodde dividende for det til 22.000 aktionærer, hvoraf kun nogle af dem er navnenoteret, bliver det meget svært," siger Allan Andersen.

Han påpeger dog, at Neurosearch vil forsøge at få fat i nogle af pengene fra Teva Pharmaceuticals, inden selskabets egen deadline for afviklingen er udløbet.

"Vi vil naturligvis prøve at få et eller andet for det. Vi håber, at der kommer en eller anden form for melding fra Teva om, hvordan det er gået med fase 2-studierne inden da," siger Neurosearch-direktøren.

Neurosearch-direktør: En afnotering fra børsen er ikke givet

Neurosearch er kommet et børsexit nærmere

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også