MedWatch

ALK-aktien når laveste niveau i to år efter annoncering af ny strategi

Farvel til udbytte, risiko for udvanding af aktierne og udsigt til lavere indtjening de kommende år koster dyrt for ALK på aktiemarkedet mandag.

Kursen falder 12 pct. til 796,50 kr., efter at selskabet har offentliggjort en ny strategiplan, og dykket betyder, at aktien er røget ned på det laveste niveau siden februar sidste år.

Medicinalselskabet, der udvikler og sælger allergimedicin, har mandag løftet sløret for en ny strategi, der blandt andet betyder investeringer på 1 mia. kr. for at få et gennembrud i USA.

Selskabet venter, at de store investeringer vil lægge en dæmper på selskabets indtjening i transformationsperioden de næste to til tre år.

"Lidt som vi frygtede, kommer ALK i dag med meldinger om meget store investeringer og dermed meget lave resultater de kommende tre år," skriver Alm. Brand i en kommentar.

For at skaffe penge til investeringerne har selskabet droppet udbyttet og varsler samtidig mulighed for at sælge nye aktier gennem en kapitaludvidelse.

Udsigten til lavere indtjening, 0 kr. i udbytte og en mulig udvanding af aktierne er dog negativt for investorerne på den korte bane og årsagen til, at aktien er hårdt ramt mandag.

"Der kommer større pres på indtjeningen end ventet fremadrettet som følge af de investeringer, man laver. Man dropper sin dividende, og oveni indikerer man en mulig kapitaludvidelse. Det trækker ned i dag i forhold til en i øvrigt meget interessant strategiopdatering, hvor ALK gør op med måden at tænke forretningen på. Men det bliver et langt og sejt træk – måske det eneste rigtige træk – men det kommer til at tage tid," vurderer aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

Administrerende direktør Carsten Hellmann fra ALK understreger, at selskabets investeringer skal ses som et træk, der skal sikre succes på lang sigt.

"Det er på den lange bane og ikke for at gøre aktiemarkedet glad på den korte bane," siger han.

ALK venter efter 2018 at kunne levere en organisk vækst på 10 pct. eller mere og en indtjening på "brancheniveau".

Alm. Brand bemærker i en kommentar, at "endnu en gang bedes aktionærer i virksomheden om at udvise meget stor tålmodighed".

ALK-topchef vil "gøre det ordentlig den her gang"

Sydbank: Ambitiøs strategiplan koster på den korte bane for ALK

USA er i fokus i "transformerende" ny vækstplan fra ALK 

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier