MedWatch

Sydbank: Ambitiøs strategiplan koster på den korte bane for ALK

Sydbank ser fire grunde til, at ALK-akien mandag morgen falder kraftigt som reaktion på selskabets nye strategiplan.

Foto: ALK, PR

Medicinalselskabet ALK's treårige investeringsplan kommer til at koste på den korte bane. Men alt i alt ser Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, det som den rigtige vej for ALK at gå.

"Det handler om at bygge en forretning på lang sigt. ALK kan acceptere at være en nichespiller og skære forretningen til. Hvis de gjorde det, ville de formentlig have en god indtjening fremadrettet med gode cash flows og en god dividende. Men det er måske på den lange bane knapt så interessant for investorerne. Det gør de så op med – og det koster selvfølgelig på aktiekursen her og nu," siger analytikeren til Ritzau Finans.

Medicinalselskabet meddelte mandag morgen, at man sætter gang i massive investeringer for at gennemføre en transformerende vækststrategi. Planen skal sikre virksomheden en bredere global tilstedeværelse inden for allergi og allergisk astma, og den består blandt andet af en investering på cirka 1 mia. kr. over tre år.

"Det er en meget ambitiøs strategiplan," siger Søren Løntoft Hansen.

Et sejt træk forude

En aktie i ALKfalder fra morgenstunden med over 10 pct., og det er der flere grunde til. Sydbanks analytiker peger på, at omsætningen grundet den nye plan vil blive mindre i 2018 end i 2017, hvor man "egentlig havde regnet med lidt højere vækst i markedet".

"Så kommer der også et større pres på indtjeningen end ventet fremadrettet, som følge af de investeringer man laver. Man dropper sin dividende, og oveni indikerer man en mulig kapitaludvidelse," siger Søren Løntoft Hansen.

"Det trækker ned i dag i forhold til en i øvrigt meget interessant strategiopdatering, hvor Alk gør op med måden at tænke forretningen på. Men det bliver et langt og sejt træk – måske det eneste rigtige træk – men det kommer til at tage tid," vurderer analytikeren.

USA er i fokus i "transformerende" ny vækstplan fra ALK 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier