MedWatch

Norsk pris på Spinraza kan få betydning i Danmark og Sverige

Biogen er kommet med et pristilbud på lægemidlet Spinraza til de norske myndigheder. Det kan få betydning for det danske datterselskabs forhandlinger med Medicinrådet.

Foto: /ritzau/AP/

Medicinalvirksomheden Biogen gør nyt forsøg på at få sit lægemiddel Spinraza godkendt til brug i Norge, der ligesom Medicinrådet i Danmark, har afvist midlet på grund af dets høje pris.

Det skriver Dagens Pharma på baggrund af en artikel i det norske medie Dagens Medisin.

Lykkes det at blive enige om en pris for lægemidlet på det norske marked kan det få konsekvenser på det danske marked, hvor Biogen fra 12. januar 2018 atter kan indlede forhandlinger med Medicinrådet, hvis selskabet er indstillet på at tilbyde lægemidlet til en ny pris.

»Vi kan ikke afvise, at de aftaler som eventuelt indgås i Norge eller Sverige, vil få betydning for vores fremtidige drøftelser med Medicinrådet og Amgros om prisniveauet for Spinraza i Danmark. Myndighederne i de nordiske lande har en naturlig forventning om et ensartet prisniveau,« siger Janne Harder til Dagens Pharma.

Biogen vinder pris for lægemiddel, Danmark ikke vil betale for 

Danmark vil ikke gå i alliance med Norge om prispres på Spinraza

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Biogen-direktør satser fortsat på dansk marked

Medicinrådet siger nej til behandling af uhelbredeligt syge børn  

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier