MedWatch

Norsk pris på Spinraza kan få betydning i Danmark og Sverige

Biogen er kommet med et pristilbud på lægemidlet Spinraza til de norske myndigheder. Det kan få betydning for det danske datterselskabs forhandlinger med Medicinrådet.

Foto: /ritzau/AP/

Medicinalvirksomheden Biogen gør nyt forsøg på at få sit lægemiddel Spinraza godkendt til brug i Norge, der ligesom Medicinrådet i Danmark, har afvist midlet på grund af dets høje pris.

Det skriver Dagens Pharma på baggrund af en artikel i det norske medie Dagens Medisin.

Lykkes det at blive enige om en pris for lægemidlet på det norske marked kan det få konsekvenser på det danske marked, hvor Biogen fra 12. januar 2018 atter kan indlede forhandlinger med Medicinrådet, hvis selskabet er indstillet på at tilbyde lægemidlet til en ny pris.

»Vi kan ikke afvise, at de aftaler som eventuelt indgås i Norge eller Sverige, vil få betydning for vores fremtidige drøftelser med Medicinrådet og Amgros om prisniveauet for Spinraza i Danmark. Myndighederne i de nordiske lande har en naturlig forventning om et ensartet prisniveau,« siger Janne Harder til Dagens Pharma.

Biogen vinder pris for lægemiddel, Danmark ikke vil betale for

Danmark vil ikke gå i alliance med Norge om prispres på Spinraza

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Biogen-direktør satser fortsat på dansk marked

Medicinrådet siger nej til behandling af uhelbredeligt syge børn

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier