MedWatch

Medicinrådet siger nej til behandling af uhelbredeligt syge børn

Prisen på det lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener Medicinrådet, som derfor ikke vil anbefaler det som standardbehandling til børn den sjældne muskelsvindsygdom spinal muskelatrofi, skriver Dagens Pharma.

Foto: /ritzau/Thomas Sjørup/

Medicinrådet har torsdag på et møde vurderet, at prisen for Spinraza er for høj til at midlet skal anbefales som standardbehandling til børn med den sjældne muskelsvindsygdom spinal muskelatrofi. Det skriver Dagens Pharma.

Midlet kan dog anvendes til ”protokolleret ibrugtagning til præsymptomatiske spædbørn og patienter med SMA type I”, skriver Medicinrådet på sin hjemmeside.

"Ansøger har valgt at sætte prisen for nusinersen urimeligt højt, og Medicinrådet mener ikke, at der er proportionalitet mellem ansøgers prisforlangende og effekten af at tage nusinersen i brug som standardbehandling til 5q spinal muskelatrofi. Derfor siger vi nej til anbefaling til standardbehandling," siger Steen Werner Hansen, der deler formandskabet for Medicinrådet med Jørgen Schøler Kristensen, i en udtalelse.

Medicinrådet anbefaler dog, at der i lyset af fagudvalgets vurdering og ved anvendelse af alvorlighedsprincippet kan iværksættes protokolleret ibrugtagning af nusinersen til præsymptomatiske spædbørn samt til patienter med SMA type I med to SMN2-kopier og symptomdebut før seksmånedersalderen, hvis de ikke er i permanent respirationsbehandling.

Læger frygter for Medicinrådets legitimitet

Medicinrådet indfører udvidet clock-stop-ordning 

Biogen løfter forventningerne 

Forward Pharma konflikt presser Biogens bundlinje 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier