MedWatch

Merck når ikke i mål med Ebola-vaccine i år

Amerikanske Merck kan ikke nå at få en ansøgning om godkendelse af selskabets ebola-vaccine i år. Det kan bringe en stor vaccineaftale i fare.

Foto: Abbas Dulleh/AP/POLFOTO/arkiv

På trods af at Merck har haft fuld skrue på udviklingen af sin vaccine mod ebola-virussen, kan selskabet alligevel ikke nå at få indsendt en ansøgning til de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, i år. Det bekræfter medicinalkoncernen, som nu sigter efter at indsende en ansøgning i det nye år.

Ifølge FiercePharma kan det potentielt sætte selskabets aftale med den globale vaccine alliance, GAVI, i fare. Aftalen mellem de to parter var nemlig betinget af, at Merck ville indsende sin ansøgning til FDA inden udgangen af 2017. Den skulle sikre et beredskabslager på 300.000 doser af vaccine mod sygdommen. Det har dog ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Merck eller GAVI. Aftalen gav Merck 5 mio. dollars i forhåndsbetaling.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier