MedWatch

Mercks ebolavaccine skal bruges til Congo-udbrud

Regeringen i Den Demokratiske Republik Congo har godkendt amerikanske Mercks Ebola-vaccine til at modvirke det nye udbud af den frygtede sygdom, som har ramt landet.

Foto: Colourbox

Et nyt og, indtil videre, mindre udbrud af den frygtede ebola-virus har ramt Den Demokratiske Republik Congo, og landets regering har nu sat gang i bekæmpelsen af udbruddet.

Regeringen har netop givet indledende godkendelse til brugen af amerikanske Mercks vaccine mod sygdommen, rVSV-ZEBOV, og har sat gang i udarbejdningen af en vaccineprotokol.

Det skriver FiercePharma.

Mercks vaccine er endnu ikke godkendt, men har vist stærke resultater i fase 3-forsøg, som blev lavet i Ginea, men hvor længe vaccinens effekter varer er endnu uvist.

Merck indgik efterfølgende en aftale med den internationale vaccine alliance Gavi. Aftalen, som stammer fra januar 2016, skal sikre et beredskabslager på 300.000 doser af vaccinen. Ifølge en talsperson fra Merck har selskabet nu 500.000 doser på lager.

Udbruddet blev først identificeret den 12. maj i den nordlige del af DR Congo. 52 personer er indtil blevet registrerede som smittede. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) ser det ud til, at udbruddet er under kontrol indtil videre.

Herhjemme har Ebola-epidemien også et dansk islæt i form af Bavarian Nordics samarbejde med Johnson & Johnson omkring en vaccine mod sygdommen. Derudover har blandt andre GlaxoSmithKline og Bavarian Nordics rival Novavax også arbejdet på vacciner.

Ebola bliver i mænds sæd i op til 565 dage

Bavarian stiger efter positivt Ebola-studie

"Jeg sagde, at min mor ikke skulle græde for meget, når jeg var død" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier