MedWatch

Novo overvejer vilde omvæltninger

Novo Nordisks topchef Lars Fruergaard Jørgensen vil have diabetesgiganten til at ændre sig fra være en produktionsvirksomhed med planer 10 år ud i fremtiden til at være en service- og produktionsvirksomhed uden mål og planer. Det skriver Finans.

Lars Fruergaard Jørgensen, adm. direktør for Novo Nordisk. | Foto: Novo Nordisk/PR

Novo Nordisk skal i langt højere grad være en servicevirksomhed frem for en produktionsvirksomhed. Det er ambitionen for Novos 40.000 medarbejdere, hvis det står til adm. direktør Lars Fruergaard Jørgensen. Det skriver erhvervsmediet Finans.

Væksten i omsætningen er nemlig kraftigt afsagende, og hvis ikke diabetesepidemien kommer under kontrol, vil verdens sundhedsbudgetter komme under pres. Ifølge Lars Fruergaard Jørgensen skal medarbejderne i stedet for kun at udvikle diabetesmedicin i højere grad fokusere på at bruge de teknologiske muligheder til at udvikle behandlinger og services, der vedrører brugen af medicinen. Men det kræver medarbejdere, som tænker anderledelse.

Konkurrenten Medtronic er gået sammen med IBM for at udvikle løsninger til at overvåge blodsukkerniveauer og analysere data, mens Sanofi samarbejder med Google, og danske Zealand Pharma arbejder på at udvikle en kunstig bugspytkirtel, der kan måle blodsukkeret og dosere insulin og glykagon.

"Jeg tror, at Novo om 10 år i meget stor udstrækning er den samme virksomhed som i dag: Producent af lægemidler til kronisk syge patienter. Og vi er forhåbentligt vokset pænt, men vi har inkorporeret digitale løsninger på en måde, så vi er blevet mere relevant for diabetikerne, og vi har mere en servicemodel og ikke kun en produktmodel," siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Novo-chef frygter for fremtiden - diabetes-epidemi kan smadre forretningen 

Novo-topchef: Næste topsællert bliver opdaget af supercomputer

Novo-topchef om politisk pres i USA: ”Vi har ikke noget at skjule” 

 

 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier