MedWatch

Novo-topchef: Næste topsællert bliver opdaget af supercomputer

Topchef i Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jørgensen, sætter sin lid til matematiske modeller og computerkraft i jagten på selskabets næste supermolekyle.

Foto: Novo Nordisk/PR

Novo Nordisks næste store opdagelse kommer ikke til at foregå på den klassiske måde i et laboratorium. Derimod bliver diabeteskæmpens næste supermolekyle fundet af en computer i Oxford, forudser topchef Lars Fruergaard Jørgensen i et interview med Berlingske Business.

"Du opbygger en matematisk model af, hvordan vores krop ser ud. Når du så har nye molekyler, du vil teste, kan du i virkeligheden lave IT-simulering af, hvordan molekylet virker. Vi arbejder på at bygge kunstig intelligens ind i modellen, så du i virkeligheden tester molekyler på store datasæt og eksisterende viden om kendte sammenhænge. Hvor man i gamle dage skulle sidde i et laboratorium og prøve mange forskellige kombinationer af, kan man nu i stedet simulere det," siger Lars Fruergaard Jørgensen til Berlingske Business.

Tidligere på året indgik Novo Nordisk en samarbejdsaftale med University of Oxford om etableringen af Novo Nordisk Research Centre Oxford, som vil beskæftige op imod 100 forskere fra Novo Nordisk. Selskabets samlede investering ventes at blive på omkring 1 mia. kr. (115 mio. britiske pund) over en periode på 10 år. Forskningscentret ligger lige ved siden af blandt andet Wellcome Trust Centre for Human Genetics, det helt nye Big Data Institute og Oxford Centre for Diabetes, Endocrinology and Metabolism.

”Det er et mekka og et slaraffenland for folk, der gerne vil finde nye mål til lægemidler. Og det kommer forskerne til at gøre side om side med vores forskere, når alliancen er oppe at køre,” sagde forskningsdirektør Mads Kroghsgaard Thomsen til MedWatch i forbindelse med offentliggørelsen af det nye forskningscenter.

 Dollars for docs: Novo Nordisk betaler formuer for at få læger til at holde foredrag 

 Semaglutid giver Novo ny anbefaling fra norsk storbank

 Novo-topchef om politisk pres i USA: ”Vi har ikke noget at skjule” 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier