MedWatch

Endo vinder første sag om hormongel

Der var ingen sammenhæng mellem brugen af en hormongel fra Endo og et efterfølgende hjerteanfald hos patienten, lyder dommen i den første af en række retssager.

Foto: Colourbox

En hormongel fra Endos internationale afdeling Auxilium har ikke været skyld i et hjerteanfald hos en mandlig bruger. Sådan lød afgørelsen i den første af en række sager mod Endos hormongel Testim, skriver Reuters.

Testim er en hormongel, der indeholder testosteron. I det konkrete tilfælde havde sagsøgeren, Steve Holtsclaw, anvendt Testim i mere end et halvt år til behandling af kronisk træthed. I juli 2014 fik han et hjerteanfald. Steve Holtsclaw anklagede Endo for at vildlede om risici ved Testim og dermed skubbe på for såkaldt off-label brug herunder til behandling af kronisk træthed.

Det lykkedes dog ikke for Steve Holtschlaw at få medhold i sine anklager. Fra Endo lød det fra chefjurist Matthew Maletta, at Testim er sikker og at Endo fortsat vil forsvare sig mod lignende anklager.

Og det kommer selskabet også til, for ifølge Reuters venter der stadig Endo og deres datterselskaber cirka 1290 lignende sager.

Endos sager er en del af et større regnskab med cirka 6000 sagsøgere mod selskaber som Abbvie, Pfizer og GlaxoSmithKline, som også er på anklagebænken for at nedtone de kardiovaskulære risici ved brug af deres testosteron-midler.

Abbvie har tabt to såkaldte bellwether-sager, der fungerer som en slags prøveballon, om deres hormongel Androgel. Det har indtil videre kostet selskabet 290 mio. dollars 1,8 mia. kr. i erstatning.

 Endo dropper impotenspartner

 AbbVie taber sag om bivirkninger ved hormongel

 AbbVie får milliard-bøde for at vildlede om bivirkninger 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier