MedWatch

Oslos kræftklynge sætter sin lid til dansk life science-initiativ

Hvis Norge skal udfri sine life science-ambitioner, så bliver det danske mentornetværk, NOME, der er finansieret af Novo Nordisk Fonden, en vigtig brik, mener profil i Oslos kræftklynge.

Foto: Colourbox

Ambitionerne om, at det Novo-finansierede mentornetværk, NOME, skal være en aktiv spiller i Norden, falder i god jord hos Oslos kræftklynge.

I et interview med den norske kræftklynges leder Bjørn Klem, er der i hvert fald stor entusiasme at spore i alliancen mellem de nordiske lande. Inkubatoren hos Oslo Cancer Cluster er kommet på som administrator for den norske del af NOME’s arbejde, og han mener, at det kan være en del af løsningen til at indfri Norges ambitioner inden for en mere aktiv life science-industri.

”Vi har forskellige styrker at trække på. Tænk bare på, hvor stor biotekindustrien er i Danmark. Der er så meget, vi kan lære af det,” siger Bjørn Klem.

NOME står for Nordic Mentor Network for Entrepreneurship og er styret af det danske vækstinitaitiv Accelerace, men primært finansieret af Novo Nordisk Fonden. Ideen er at slå en vid række nordiske life science-profiler sammen, som så kan rådgive spirende virksomheder i branchen. 

Udover Oslo Cancer Cluster arbejder NOME også sammen med Aleap i Norge, Karolinsks Institutute Innovations og Medicon Village i Sverige samt Turka Science Park og Vertical i Finland.

 Norsk selskab render med dansk finansieret life science-pris

 Nyt hold life science-babyer klar i Novo Nordisk Fondens regi 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier