MedWatch

Oslos kræftklynge sætter sin lid til dansk life science-initiativ

Hvis Norge skal udfri sine life science-ambitioner, så bliver det danske mentornetværk, NOME, der er finansieret af Novo Nordisk Fonden, en vigtig brik, mener profil i Oslos kræftklynge.

Foto: Colourbox

Ambitionerne om, at det Novo-finansierede mentornetværk, NOME, skal være en aktiv spiller i Norden, falder i god jord hos Oslos kræftklynge.

I et interview med den norske kræftklynges leder Bjørn Klem, er der i hvert fald stor entusiasme at spore i alliancen mellem de nordiske lande. Inkubatoren hos Oslo Cancer Cluster er kommet på som administrator for den norske del af NOME’s arbejde, og han mener, at det kan være en del af løsningen til at indfri Norges ambitioner inden for en mere aktiv life science-industri.

”Vi har forskellige styrker at trække på. Tænk bare på, hvor stor biotekindustrien er i Danmark. Der er så meget, vi kan lære af det,” siger Bjørn Klem.

NOME står for Nordic Mentor Network for Entrepreneurship og er styret af det danske vækstinitaitiv Accelerace, men primært finansieret af Novo Nordisk Fonden. Ideen er at slå en vid række nordiske life science-profiler sammen, som så kan rådgive spirende virksomheder i branchen.

Udover Oslo Cancer Cluster arbejder NOME også sammen med Aleap i Norge, Karolinsks Institutute Innovations og Medicon Village i Sverige samt Turka Science Park og Vertical i Finland.

Norsk selskab render med dansk finansieret life science-pris

Nyt hold life science-babyer klar i Novo Nordisk Fondens regi

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier