MedWatch

Veloxis øger toplinjen og mindsker underskuddet

Biotekselskabet har fået bedre gang i salget af sit kerneprodukt Envarsus XR mod organafstødning. Det fører til en højere omsætning og et mindre nettotab i tredje kvartal.

Foto: Colourbox

Veloxis Pharmaceuticals har fået mere gang i salget af sit primære produkt, Envarsus XR, der bruges til at forebygge organafstødning hos nyretransplanterede patienter, og det gav i tredje kvartal fremgang på toplinjen, mens underskuddet på driften og bundlinjen blev nedbragt pænt.

Veloxis omsatte i tredje kvartal for 5,9 mio. dollar mod et salg på 2,2 mio. dollar i samme periode sidste år. Det blev omsat til et driftsresultat før renter og skat (EBIT) på minus 4,2 mio. dollar mod et tab på 7,3 mio. dollar i tredje kvartal 2016.

På bundlinjen realiserede Veloxis i juli, august og september et nettounderskud på 4,2 mio. dollar mod et nettotab på 7,6 mio. dollar et år tidligere.

Selskabet er i færd med at finde nye forretningsområder, der skal bidrage til ekstra salg og indtjening på sigt. Til det formål blev Ulf Meier-Kriesche i september ansat som ny forskningsdirektør.

"Jeg er meget glad for at se det stabile momentum med vores hovedprodukt, Envarsus, og tror på, at vi vil fortsætte med at se betydelig vækst. Tilgangen af Ulf Meier-Kriesche har udvidet vores evner inden for udvikling, og han bør blive afgørende i vores forretningsudvikling i fremtiden, hvor vi leder efter både kommercielle muligheder og udviklingsmuligheder, der kan komplimentere Envarsus og tilføje aktionærværdi," siger Craig Collard, der er administrerende direktør for Veloxis, i regnskabet.

For hele 2017 fastholdes forventningerne, så der fortsat sigtes efter et driftsunderskud på 10-15 mio. dollar, efter at de første tre kvartaler gav et underskud på den post på 6,7 mio. dollar.

I hele 2016 tabte Veloxis 28,8 mio. dollar på driften.

Nyt kopipræparat kan presse Veloxis i Europa 

Astellas om generisk trussel: ”Det er part of the game” 

Veloxis skal have ny driftsdirektør 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier