BMS vil gøre koblingen mellem industri, forskning og studerende tættere

Der er for få opstartsvirksomheder i Danmark, der fokuserer på life science, og Danmark er derfor i fare for at miste sin internationalt stærke position med hensyn til at udvikle ny medicin. Studerende skal derfor motiveres til innovation og iværksætteri, mener Bristol-Myers Squibb.
Foto: Bristol-Myers Squibb/PR
Foto: Bristol-Myers Squibb/PR

En bred fødekæde af opstartsvirksomheder er grundsten i den fremtidige udvikling af dansk life science.

Men der er for få af dem, og Danmark risikerer derfor at sagte agterud, nå det kommer til udvikling af nye lægemidler.

Det vil medicinalselskabet Bristol-Myers Squibb gøre noget ved, hvorfor selskabet har indgået et nyt, og i dansk sammenhæng, banebrydende samarbejde mellem medicinalselskabet selv, Københavns Universitet og Fonden for Entreprenørskab.

Det skriver Anders Thelborg, adm. dir., Bristol-Myers Squibb, Christian Vintergaard, adm. direktør, Fonden for Entreprenørskab og Ulla Wewer, dekan, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet i en kronik i Børsen tirsdag.

Sammen udbyder de til efteråret kurset ’Entrepreneurship in pharmaceuticals’ til kandidatstuderende på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, og efter amerikansk forbillede stiller Bristol-Myers Squibb blandt andet internationale forskere og eksperter til rådighed for undervisningen.

”Der er endnu kun begrænset undervisning i innovation og entreprenørskab på uddannelser inden for medicin, biologi, farmaci og kemi. 7,3 pct. af alle universitetsstuderende deltager i kurser i innovation og entreprenørskab. Det tal vil vi gerne hæve,” skriver kronikørerne blandt andet.

Derfor skal vi i større udstrækning indarbejde innovation og entreprenørskab, så alle life science-studier giver de studerende bedre mulighed for at få viden om innovation, patenter, finansiering, produktudvikling og forsknings- og udviklingsprocesser i virksomheder, lyder det.

kronikørerne ønsker desuden at skabe bedre adgang til kapital for iværksættere og særligt for studerende, som ønsker at starte virksomhed ud fra deres faglige viden, ligesom de kalder på flere konkrete muligheder for støtte til opstart af virksomhed.

Det vil sikre en større værdi af investeringen, mener de.

Blandt anbefalingerne fra regeringens vækstteam for life science til at sikre fremtidig vækst, var netop at give innovative start-up-virksomheder i Danmark have bedre adgang til kapital.

Regeringen ventes at præsentere sin vækstplan for life science i 2018.

 BMS kræftkombo lover godt for overlevelsen

 Organisationer tilfredse med erhvervspakke

 Celgene-direktør vil løfte sundhedsinnovation med ny platform

 Vækstplan for life science udsat til 2018 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også