MedWatch

Genmab-boss: Tisotumab-studie vil vare nogle år

Vi skal et godt stykke ind i det nye år, før Genmabs lægemiddelkandidat, Vedotin til behandling af livmoderhalskræft eventuelt kan ramme markedet. Alene fase 2 studiet, der skal føre til registreringsansøgning om godkendelse, kommer til at tage nogle år.

Foto: Stine Bidstrup

Genmab og selskabets amerikanske samarbejdspartner Seattle Genetics skal formentlig bruge nogle år på det annoncerede fase 2-studie med lægemiddelkandidaten Tisotumab Vedotin til behandling af livmoderhalskræft.

Studiet kan danne grundlag for en registreringsansøgning om godkendelse, og er resultaterne gode vil en markedsføring kunne komme på tale i starten af det nye årti.

"Studiet omfatter omkring 100 patienter, men vi må se, hvor hurtigt, vi kan få dem ind. Jeg vurderer, at det vil tage os mindst 2018 og 2019 at få patienterne indrulleret og følge dem, så jeg vil sige, at det absolut tidligste tidspunkt, det kan nå markedet, er i 2020-21," siger administrerende direktør i Genmab Jan van de Winkel til Ritzau Finans.

Studiet omfatter omkring 100 patienter med tilbagevendende eller metastatisk livmoderhalskræft, som oplevede et tilbagefald eller en forværring efter standardbehandling.

Beslutningen om at indlede fase 2-studiet er truffet på baggrund af resultater fra et fase 1/2-studie samt tilbagemeldinger fra den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA.

Fase 1/2-studiet undersøger også Tisotumab Vedotin i andre kræftformer. Det gælder blandt andet lungekræft, spiserørskræft, blærekræft, prostatakræft og kræft i æggestokkene.

Genmab-topchef om ny gigantisk mulighed: Det ville ærlig talt ikke være første gang

Genmab-chef lurer på mulig opjustering i år

Sydbank: Der er kommet mere kvalitet i Genmabs salg

Genmab præsenterer nettotab og fastholder forventningerne  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier