MedWatch

Lundbeck opjusterer for tredje gang i år

2017 er godt på vej til at blive det bedste år nogensinde for medicinalkoncernen Lundbeck, der for tredje gang i år skruer op for forventningerne til årets indtjening.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Medicinalkoncernen Lundbeck har onsdag morgen atter opjusteret forventningerne til 2017.

Det fremgår af den danske CNS-koncerns regnskab fra årets tredje kvartal, der viser en fremgang i omsætningen i årets første ni måneder med 12 pct. til samlet 12,8 mia. kr.

Det betyder, at selskabet nu forventer, at årets omsætning vil lande i niveauet 16,9-17,4 mia. kr mod tidligere 16,7-17,5, mens forventningerne til resultatet af primær drift løftes fra tidligere 4,1-4,5 mia. kr. til nu 4,3-4,6 mia. kr. Inkluderet i forventningerne er et salg af to bygninger, der indbringer 242 mio. kr.

"Vi har formået at øge vores omsætning og samtidig nedbringe vores omkostninger med 3 pct. i forhold til samme periode i 2016. Dermed fortsætter vi de seneste par års markante forbedring af vores profitabilitet og har nået en EBIT-margin på 27,1 pct. i de første ni måneder af 2017 mod 13,4 pct. i samme periode i 2016," siger Anders Götzsche, fungerende administrerende direktør for Lundbeck, i en kommentar til regnskabet.

Nettoresultatet lyder i kvartalet på 876 mio. kr., hvilket kraftigt overgår analytikernes forventninger til kvartalet, der ifølge Ritzau Estimates lød på 731 mio. kr.

Fremgangen er blandt andet baseret på et stigende salg af nøgleprodukterne skizofrenimidlet Abilify Maintena, antidepressivet Trintellix/Brintellix, Rexulti, der bruges til behandling af skizofreni og depression, Onfi til behandling af epilepsiformen Lennox-Gastaut-syndrom og Northera til behandling af svimmelhed eller fortumlethed hos eksempelvis patienter med Parkinsons sygdom.

Fremgangen for disse produkter lever dog ikke helt op til analytikernes forventninger, der ifølge Ritzau Estimates lød på en samlet omsætning fra disse midler på 2357 mio. kr. Ifølge regnskabet endte omsætningen fra de fem produkter på samlet 2329 mio. kr.

"Ud over de finansielle resultater er vi tilfredse med den fortsatte fremdrift i vores pipeline, ikke mindst vores portefølje af tidlige projekter, som gradvist modnes. Endvidere fortsætter vi vores investeringer i Rexulti med et fase III-program i bipolar lidelse og endnu et studie i Alzheimers," siger Anders Götzsche.

Kopiproducenten Par Pharma lancerede i september sin kopi af midlet Sabril, men den generiske konkurrence er endnu ikke for alvor slået igennem i kvartalsregnskabet, der dækker månederne juli, august og september. Således stiger omsætningen fra midlet fra 332 mio. kr. i tredje kvartal af 2016 til 370 mio. kr. i seneste kvartal.

Lundbeck-optakt: Sydbank regner med oppræcisering 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier